Πέθανε ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.
Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1938. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές πήρε το πτυχίο της Παντείου Σχολής.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Ελευθερία» το 1965 και εν συνεχεία εργάστηκε στον «Εθνικό Κήρυκα».
Από το 1981 υπήρξε εκδότης της ακροδεξιάς εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα», ενώ στο παρελθόν εξέδιδε και την εφημερίδα «Νέοι Ανθρωποι».
Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί το 2005 σε ποινή κάθειρξης 18 ετών χωρίς αναστολή για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου και για εκβίαση κατ ‘ εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιάννη Λάτση.
Είχε κριθεί, επίσης, ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ απαλλάχθηκε για αντίστοιχες καταγγελίες που αφορούσαν στο δήμαρχο Βουλιγμένης, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, τον επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη και τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.
Σε δεύτερο βαθμό η ποινή του μειώθηκε σε εννέα χρόνια χωρίς αναστολή, ενώ έπειτα από αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, επικαλούμενος χρόνια καρδιολογικά προβλήματα υγείας, αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ.
Ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε τα παραπάνω πρόσωπα χρησιμοποιώντας ως απειλή δήθεν σχέσεις του και πληροφορίες για τις κινήσεις της 17Ν υποσχόμενος ότι θα τους βγάλει από τη «λίστα» της τρομοκρατικής οργάνωσης.
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You