Ο ψηλότερος ξύλινος ουρανοξύστης θα χτιστεί στην Ιαπωνία

Ιάπωνες αρχιτέκτονες μόλις μας αποκάλυψαν τα σχέδια για τον ψηλότερο ξύλινο ουρανοξύστη στον κόσμο. Ο ουρανοξύστης θα έχει ύψος 300 μέτρα και θα φιλοξενήσει καταστήματα, σπίτια, γραφεία και ένα ξενοδοχείο. Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί το 2041 και θα είναι το ψηλότερο ξύλινο κτίριο που έχει χτιστεί ποτέ στην Ιαπωνία.

Τοποθετημένος στο κέντρο του Τόκιο, ο ξύλινος ουρανοξύστης αξίας 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στο να μετατρέψει την ιαπωνική πρωτεύουσα σε μια φιλική προς το περιβάλλον πόλη.

Σήμερα, αναφέρεται ως έργο W350, το κανονικό όνομά του όπως και το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί δεν έχουν καθοριστεί ακόμα. Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό ο ουρανοξύστης θα έχει 70 ορόφους και πέρα από το ξύλο θα χρησιμοποιηθεί και χάλυβας για την ολοκλήρωση του χτισίματός του.

Τα σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου παρουσιάζουν μια δομή αρκετά ενισχυμένη, ικανή να αντέξει ισχυρούς ανέμους, καθώς και τους συχνούς σεισμούς της Ιαπωνίας.

Εκτός από τα γραφεία, το ξενοδοχείο, τα καταστήματα και τις κατοικίες, ο πύργος θα διαθέτει κήπο στην οροφή του, μπαλκόνια καλυμμένα με φυτά, σημεία με νερό και μεγάλους εσωτερικούς χώρους γεμάτους από φυσικό φως.

Μέχρι σήμερα, το Brock Commons Tallwood House, ένας ουρανοξύστης που αποτελείται από φοιτητικές εστίες με ύψος 53 μέτρων, που άνοιξε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στο Βανκούβερ του Καναδά, το περασμένο φθινόπωρο, κατέχει το ρεκόρ για το ψηλότερο ξύλινο κτίριο στον κόσμο.

Recommended For You