Ο οδηγός της… τεμπέλας για πεντακάθαρο σπίτι!

imagesΒαριέσαι το καθάρισμα του σπιτιού αλλά πρέπει αναγκαστικά να το κάνεις. Και υπάρχει ο τρόπος χωρίς να χάσεις όλη την ημέρα και αρκετές ώρες!

Όλα έχουν την θέση τους: Βασική αρχή του καθαρίσματος. Πρέπει να θυμάσαι που μπαίνει το καθένα και αν δεν θυμάσαι βρες εσύ μέρος για ένα αντικείμενο. Η οργάνωση είναι το μισό καθάρισμα!

Μείωσε τα αντικείμενά σου: Βασική αρχή. Όσο πιο λίγα πράγματα έχεις, τόσο πιο εύκολα καθαρίζεις.

Βγάλε τα παπούτσια: Αν βγάζεις τα παπούτσια πριν μπεις στο σπίτι (και οι καλεσμένοι σου εννοείται) τότε θα γλυτώσεις χρόνο από σφουγγάρισμα και ηλεκτρική σκούπα.

Μην αφήνεις τα παράθυρα πολύ ώρα ανοιχτά: Είναι άλλο το «ανοίγω για να αεριστεί ο χώρος» και άλλο το «αφήνω 10 ώρες». Γιατί αν κάνεις το δεύτερο τότε το σπίτι σου θα γεμίσει σκόνη. Σκόνη σημαίνει ξεσκόνισμα…

Σκέπασε τα έπιπλά σου: ΟΚ, λίγο τραβηγμένο αλλά δεν εννοούμε να τους βάλεις κουβέρτα! Σουβέρ, τραπεζομάντηλα και λοιπά μπορούν να σε σώσουν από πολύ καθάρισμα. Εννοείται πως έχεις βάλει και κάλυμμα στον καναπέ!

Τρώγε στο σωστό μέρος: Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα πως πρέπει να τρως στην κουζίνα. Κάθε πιάτο με φαγητό είναι μια κινητή απειλή λεκέδων. Μην το μεταφέρεις στο σαλόνι λοιπόν!

Πάρε μια γυναίκα να σε βοηθάει: Και αφού είδες και αποείδες με το καθάρισμα, πάρε μια γυναίκα! Τόσο απλά…

πηγή

Recommended For You