Ο Κώστας Μητσοτάκης γυρίζει Ντοκιμαντέρ για την Γκαντεμιά του!

Μπορεί να έμεινε στην ιστορία ως ο μεγάλος χαμένος της χριστουγεννιάτικης λοταρίας El Gordo που έκανε ένα ολόκληρο χωριό της Ισπανίας πλούσιο, όμως ο Κώστας Μητσοτάκης δεν κράτησε κακία.
Εναν χρόνο μετά ο 43χρονος κινηματογραφιστής γυρίζει ντοκιμαντέρ για τoν ξαφνικό πλουτισμό του χωριού Σοντέτο, με τίτλο «Cuando Toco» («Οταν σε ακουμπούν»). Ακόμα και ο συμπαραγωγός του ντοκιμαντέρ Λαρς Ταγκ Σόρενσεν δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ψυχραιμία του Μητσοτάκη! «Περιμένω ακόμα τη στιγμή που ο Κωστής θα θυμώσει, θα αφήσει τη βιτρίνα της ψυχραιμίας να καταρρεύσει και θα εξομολογηθεί ότι είναι πραγματικά έξαλλος και με τάσεις αυτοκτονίας ή κάτι τέτοιο. Δεν το κάνει όμως. Δεν ξέρω άλλον που θα μπορούσε να το πάρει τόσο ήρεμα!», λέει χαρακτηριστικά στην αγγλική εφημερίδα «Telegraph».
Ο Μητσοτάκης όμως, εξηγεί ότι η ψυχραιμία του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν σκόπευσε να αγοράσει τη λοταρία, οπότε το γεγονός ότι δεν έφτασαν ποτέ στην πόρτα του να του το πουλήσουν δεν ήταν κάτι που τον εξόργισε.
Με το που έγινε γνωστό ότι όλο το χωριό κέρδισε, χαρούμενος πήρε την κάμερά του και κατέγραψε σκηνές πραγματικής φρενίτιδας, όπως τις γυναίκες να συρρέουν στο κομμωτήριο του χωριού για να είναι ευπαρουσίαστες όταν θα κατέφταναν τα τηλεοπτικά συνεργεία. Κατέφτασαν όμως και όσοι «μύρισαν» χρήμα έτοιμο να ξοδευτεί. Για παράδειγμα, ένας πωλητής αυτοκινήτων πάρκαρε επιδεικτικά μια Jaguar αξίας 200.000 ευρώ στην πλατεία του χωριού, αλλά με μεγάλη απογοήτευση άκουσε τους χωρικούς να του λένε ότι θα προτιμούσαν ένα καινούργιο τρακτέρ!
Εναν χρόνο μετά οι κάτοικοι εξακολουθούν να είναι «προσγειωμένοι». Επέλεξαν να μη σπαταλήσουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισαν συνολικά, αλλά με αυτά οι περισσότεροι ανακαίνισαν τα σπίτια τους, αγόρασαν περισσότερη γη για καλλιέργεια, ενώ ανανέωσαν και τον γεωργικό εξοπλισμό τους. Και βέβαια φέτος αγόρασαν και πάλι δελτία για τη λοταρία, το έπαθλο της οποίας αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ!
http://www.espressonews.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You