Οσκαρ 2015: Αυτοί είναι όλοι οι νικητές της φετινής απονομής!

imagesΤο Birdman του Αλεχάντρο Ιναρίτου πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας για το 2015 από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

O Μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Ιναρίτου κέρδισε επίσης το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία Birdman. Πρόκειται για το πρώτο βραβείο της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου που λαμβάνει ο δημιουργός.

O Έντι Ρέντμεϊν κέρδισε το Όσκαρ α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων». Πρόκειται για το πρώτο χρυσό αγαλματίδιο που λαμβάνει ο 33χρονος ηθοποιός, που υποδύθηκε τον Στίβεν Χοκινγκ. Ο ίδιος είχε κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα, τα βραβεία BAFTA και SAG για την ερμηνεία του αυτή.

H Τζούλιαν Μουρ κέρδισε το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία την στην ταινία Still Alice, όπου υποδύεται μία καθηγήτρια πανεπιστημίου που πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα αστέρια της παγκόσμιας βιομηχανίας του κινηματογράφου άρχισαν να περπατούν στο κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ γύρω στη 1.00 π.μ., ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας, για να λάβουν μια θέση στη μεγαλοπρεπή αίθουσα του Dolby Theatre όπου θα γίνει η τελετή της απονομής των 87ων κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.

Οι διοργανωτές για να μην έρθουν… οι τουαλέτες και τα σμόκιν αντιμέτωπα με τα απειλητικά σύννεφα που σωρεύτηκαν στον ουρανό του Λος Άντζελες έστησαν προστατευτικές σκηνές έξω από το Dolby Theatre.

Η Πατρίσια Αρκέ που θεωρείται από τα φαβορί για το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως “μητέρα θάρρος” στην ταινία «Boyhood» ήταν από τις πρώτες διασημότητες που έφτασε στο χώρο της τελετής, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα της Κυριακής (01:00 ώρα Ελλάδας), συνοδευόμενη από την κόρη της και την αδελφή της, επίσης ηθοποιό Ροζάνα Αρκέ.

Η απονομή των Όσκαρ ξεκίνησε στις 3:30 ώρα Ελλάδας με παρουσιαστή τον ηθοποιό Νέιλ Πάτρικ Χάρις. Η Τζένιφερ Άνιστον, ο Έντι Μέρφι, η Σιένα Μίλερ, ο Κρις Πρατ και ο Τζον Τραβόλτα, είναι μεταξύ εκείνων που ανέβηκαν στη σκηνή για να απονείμουν τα βραβεία.

Η φετινή απονομή των βραβείων είχε ιδιαίτερο σασπένς αφού, πλην ελαχίστων κατηγοριών, δεν υπήρχαν ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ.

Η πρώτη απονομή έγινε για τον Β’ αντρικό ρόλο και το χρυσό αγαλματίδιο πήρε ο Τζ.Κ. Σίμονς για την ταινία Χωρίς Μέτρο (Whiplash). Κέρδισε τους υποψηφίους του Ίθαν Χοκ για την ταινία Μεγαλώνοντας, τον Ρόμπερτ Ντιβάλ για την ταινία Ο Δικαστής, τον Έντουαρντ Νόρτον για το Birdman και τον Μαρκ Ράφαλο για την ταινία Foxcatcher.

Το Όσκαρ Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου απένειμε ο Jared Letto στην Patricia Arquette για την ερμηνεία της στην ταινία «Μεγαλώνοντας». Η ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια έβγαλε έναν πολύ συγκινητικό λόγο για τα δικαιώματα των γυναικών επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να είναι τα ίδια με εκείνα των ανδρών, σε όλα τα επίπεδα, κάτι που ακόμα, όπως τόνισε η ίδια, δεν ισχύει.

Όσκαρ καλύτερων κουστουμιών πήρε η Μιλένα Κανονέρο για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest.

Όσκαρ καλύτερου Μακιγιάζ πήραν οι Φράνσις Χάνον και Μαρκ Κούλιερ για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest.

Η Πολωνική ταινία Ida κατέκτησε το βραβείο Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ.

Χρυσό αγαλματίδιο για Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους κατέκτησε to Crisis Hotline: Veterans Press 1

Το «The Phone Call» πήρε το Όσκαρ στην κατηγορία Ταινία μικρού μήκους.

Το Όσκαρ καλύτερου ηχητικού μιξάζ κέρδισε το Whiplash ενώ το χρυσό αγαλματίδιο για την κατηγορίαΚαλύτερου ηχητικού μοντάζ πήρε η ταινία Ελεύθερος Σκοπευτής.

Το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων κατέκτησε το Feast.

Το χρυσό αγαλματίδιο για τα Οπτικά Εφέ κατέκτησε το Interstellar.

Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων πήγε στο Big Hero 6.

Το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη Φωτογραφία πήγε στο Birdman.

Το Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ πήρε το Whiplash.

Το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία του Ντοκιμαντέρ κατέκτησε η Λάουρα Πόιτρας για το «CitizenFour». Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο διαβόητο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της αμερικανικής NSA που αποκάλυψε ο πρώην πράκτορας Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού κατέκτησε το «Glory» από την ταινία Selma.

Recommended For You