ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ: “Σκότωσα τα 2 παιδιά γιατί τα ζήλευα” είπε ο 13χρονος!

Συγκλονιστική ανατροπή της υπόθεσης των 2 παιδιών που βρέθηκαν νεκρά στο Στρέφι Ηλείας μέσα σε αρδευτικό κανάλι είχαμε σήμερα, Παρασκευή, το πρωί (αργά τη νύχτα της Πέμπτης) όταν και έπειτα απο μαρτυρία σοκ η αστυνομία συνέλαβε έναν ανήλικο, μόλις 13 χρονών.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του 13χρονου στην αστυνομία, όπως ανέφερε και ο  Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο νεαρός έσπρωξε τα δυο παιδιά στο κανάλι με συνέπεια το θάνατό τους.
Η αιτία είναι αυτή που συγκλόνισε όλους, καθώς ο 13χρονος ανέφερε οτι προέβη σε αυτή την πράξη επειδή ο πατέρας του και παππούς των παιδιών τα συμπαθούσε περισσότερο απ’ ό,τι τον ίδιο!
Η κοινωνία είναι συγκλονισμένη καθώς δεν μπορεί να πειστεί οτι απο μια τέτοια αιτία ώθησε το μόλις 13 χρονών παιδί να σπρώξει στο αρδευτικό κανάλι τα 2 παιδιά, 4 και 7 ετών όπου έμελε να γίνει ο υγρός τάφος τους.
Νεότερα:
Ο 13χρονος είχε αναφέρει στον πατέρα του οτι αυτός σκότωσε τα 2 παιδιά και ο πατέρας (του 13χρονου) δεν ανέφερε τίποτα στην αστυνομία.
Νεότερα:
Η αστυνομία στον χώρο όπου βρέθηκαν τα 2 παιδιά (περίπου 20 μέτρα μακριά το ένα παιδί απο το άλλο) βρήκαν ένα πουκάμισο που δεν ανηκε στα 2 παιδιά και αμέσως προσπάθησε να βρει σε ποιόν ανήκει. Ο 13χρονος παραδέχτηκε οτι ήταν δικό του το πουκάμισο και μεταφέρθηκε στο Α.Τ. για ανάκριση. Ύστερα απο αρκετή ώρα ο 13χρονος παραδέχτηκε οτι αυτός ήταν που έσπρωξε τα 2 παιδιά στο κανάλι επειδή τα ζήλευε.
Η αστυνομία απο την ανάκριση κατάφερε να αποσπάσει απο τον 13χρονο πολύ σημαντικά στοιχεία ενώ δεν έχει αποκλειστεί το γεγονός να υπάρχει συμμετοχή και άλλου ατόμου.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Α.Τ. Πελοπίου για την άψογη συνεργασία που είχαν στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Χθες (2-8-2013) αργά το βράδυ, από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου Ηλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, συνελήφθη ένας 13χρονος Βούλγαρος, ως υπαίτιος του πνιγμού δυο ανηλίκων αγοριών, ηλικίας 8 και 4 ετών, προχθές σε αρδευτικό αυλάκι στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας.
Ειδικότερα, προχθές μεσημέρι (31-7-2013) ο δράστης, που είναι θειος των ανηλίκων θυμάτων, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, μετά από θέλημα που τα είχαν στείλει οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισό χιλιόμετρο από το δικό τους.
Αφού συνάντησε τα δυο αδέλφια να επιστρέφουν, συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, όπου κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.
Για την ανεύρεση των παιδιών, μετά την δήλωση της εξαφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, ενεργήθηκαν άμεσα ευρείες αναζητήσεις, από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, την 6η Ε.Μ.Α.Κ. και τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και από προσωπικό του Χαμόγελου του Παιδιού, με αποτέλεσμα χθες (1-8-2013) να βρεθούν νεκρά μέσα στη κοίτη του καναλιού.
Μέσα στο κανάλι, παραπλεύρως των παιδιών, βρέθηκε το πουκάμισο που είχε ο 13χρονος δράστης τυλιγμένο γύρω από τη μέση του, όταν έριξε τα παιδιά στο νερό. Από αυτό προσπάθησε να κρατηθεί το μικρότερο παιδί, όταν ο δράστης το έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα το πουκάμισο να παρασυρθεί μαζί του στο νερό.  
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Κατά την πορεία των ερευνών  προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής του 13χρονου, ο οποίος προσήχθη και μετά από διαδοχικές εξετάσεις ομολόγησε την πράξη του.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κίνητρο της πράξης του φέρεται να είναι τα συναισθήματα ζήλιας, που ένιωθε για τους δυο ανιψιούς του. Επιπλέον του παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, από εξειδικευμένο ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.
http://www.iliaoikonomia.gr

Recommended For You