Οι 8 πιο συνηθισμένες τεχνολογικές ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους

Όσοι καταπιάνονται με υπολογιστές και το Διαδίκτυο στην καθημερινότητα τους, έρχονται συχνά αντιμέτωποι με διλήμματα και προβληματισμούς για τους οποίους δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις ή ακόμα και αν υπάρχουν δεν τις γνωρίζουν. 
Παρακάτω παρατίθενται οι 8 πιο συνηθισμένες τεχνολογικές ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις τους:
1. Πώς να διατηρήσω υγιή τη μπαταρία του laptop μου;
Τα περισσότερα laptop σήμερα διαθέτουν μπαταρίες λιθίου κάτι που σημαίνει ότι δε χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ανάμεσα σε αυτά που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην αφήνεις το laptop σου στην πρίζα αφότου έχει φορτιστεί πλήρως, να διατηρείς τη θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα και να μην πραγματοποιείς συχνά πλήρεις αποφορτίσεις. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όσο προσεκτικός και αν είσαι η μπαταρία έχει πεπερασμένη διάρκεια ζωής.
2. Τι ακριβώς κάνουν οι ιοί;
Όλοι έχουν ακούσει ότι οι ιοί είναι κακό πράγμα δίχως όμως να γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν ή ποια η διαφορά ιού με trojan. Οι ιοί είναι προγράμματα που αντιγράφονται σε έναν υπολογιστή, τον μολύνουν και διαδίδονται από τον έναν στον άλλον. Από την άλλη πλευρά, τα trojans είναι εφαρμογές που ενώ μοιάζουν αθώες, στην πραγματικότητα περιέχουν κακόβουλο κώδικα που κάνει κάτι άλλο, π.χ. αναλαμβάνει τον έλεγχο του υπολογιστή σου εν αγνοία σου. Μην αμελείς ποτέ τη χρήση Antivirus.
3. Γιατί θα πρέπει να αποφεύγω τα δημόσια WiFi;
Μπορεί να χαίρεσαι κάθε φορά που το smartphone σου συνδέεται σε ένα public WiFi, ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχνάς ότι τα εν λόγω δίκτυα δεν είναι καθόλου ασφαλή. Ακόμα και αυτά που έχουν κωδικούς δε σε προστατεύουν από τους υπόλοιπους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο, επιτρέποντας τους να υποκλέπτουν προσωπικές πληροφορίες και κωδικούς πολύ εύκολα.
4. Πρέπει να κάνω ασφαλή κατάργηση στους σκληρούς δίσκους μου;
Έχεις αναρωτηθεί γιατί πριν απομακρύνεις ένα στικάκι ή σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή σου πρέπει να κάνεις ασφαλή κατάργηση; Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του “write caching” ή αλλιώς επειδή πολλές φορές κατά την αντιγραφή ενός αρχείου εσύ νομίζεις ότι έχει ολοκληρωθεί ενώ στην πραγματικότητα ο υπολογιστής περιμένει να κάνει όλα τα tasks που του έχεις αναθέσει ταυτόχρονα για να βελτιώσει την απόδοση του. Κάνοντας “eject” ολοκληρώνει ό,τι περιέχει στην ουρά και εξασφαλίζει ότι δε θα χάσεις τίποτα από τα δεδομένα σου.
5. Πώς καταλαβαίνω αν ένα email είναι spam;
Τα περισσότερα spam emails φαίνονται από χιλιόμετρα. Όσο για τα λιγότερο προφανή, μοιάζουν να προέρχονται από κάποια αξιόπιστη πηγή και τις περισσότερες φορές θέλουν να ψαρέψουν δεδομένα και να σου υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες για τους τραπεζικούς σου λογαριασμούς. Απόφευγε να πατάς σε links που δεν είσαι βέβαιος για την αξιοπιστία τους.
6. Τι συμβαίνει όταν μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιείς δέχεται επίθεση από hackers;
Κάθε μέρα πολλές ιστοσελίδες δέχονται επίθεση από hackers θέτοντας σε κίνδυνο τα δεδομένα των εγγεγραμμένων χρηστών τους. Από εκεί και πέρα το αν μπορούν να τα υποκλέψουν ή όχι εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύονται από την εκάστοτε ιστοσελίδα αλλά και τη δυσκολία των passwords σου.
7. Γιατί πρέπει να κάνω reset στο router μου;
Πολλές φορές όταν το Internet κολλάει το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να κάνουμε reset στο router μας. Αυτό συμβαίνει επειδή το κόλλημα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα υπερθέρμανση, υπερβολικό traffic κ.α. Ωστόσο δεν αποκλείεται το router σου να είναι ελαττωματικό γι’αυτό αν οι διακοπές συνεχίζονται για πολύ καιρό καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον πάροχό σου.
8. Κινδυνεύω να με πιάσουν αν κατεβάζω πειρατικά από το Internet;
Η απάντηση είναι ναι. Οι δισκογραφικές και οι κινηματογραφικές εταιρείες παρακολουθούν όλο και περισσότερο κάθε χρόνο ποιος κατεβάζει το περιεχόμενο τους πειρατικά ενώ ακόμα και ο πάροχος σου μπορεί να παρακολουθεί αν κατεβάζεις ή ανεβάζεις torrents. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο αλλά όχι και απίθανο.
http://techgear.gr

Recommended For You