Οι 10 πιο παράξενες φοβίες των ανθρώπων

ΔΕΙΠΝΟΦΟΒΙΑ

Ο φόβος αυτός αφορά ανθρώπους, οι οποίοι τρέμουν στην σκέψη ότι πρέπει να συζητήσουν κατά τη διάρκεια του δείπνου και γενικά του φαγητού. Εάν τύχει να βρεθείτε με κάποιον που έχει αυτή τη φοβία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε το γεύμα σας χωρίς διακοπές. Σωστοί οι παλιότεροι που λέγανε «Όταν τρώμε δε μιλάμε!»

images

ΞΑΝΘΟΦΟΒΙΑ

Ο φόβος του κίτρινου χρώματος. Όσο χαζό κι αν ακούγεται σε μερικούς, κάποιοι άνθρωποι δεν τρομάζουν μόνο στην θέαση του κίτρινου χρώματος αλλά τρομάζουν ακόμα και στο άκουσμα της λέξης! Πιθανολογείτε ότι ο φόβος αυτός προήλθε από κάποιο συναισθηματικό τραύμα που σχετίστηκε με το κίτρινο χρώμα.

GENIOPHOBIA

Πρόκειται για τον φόβο του… σαγονιού. Κι όμως κάποιοι φοβούνται το σαγόνι τους και όχι μόνο. Υπάρχουν φοβίες που σχετίζονται με τα μέλη του σώματος, όπως τα χέρια, τα γόνατα κλπ. Μπορεί να φοβάσαι κάποιο μέρος του σώματος αλλά δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δε μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από το σαγόνι του, οπότε μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.

ΟΥΡΑΝΟΦΟΒΙΑ

Πολλοί είναι αυτοί που χαλαρώνουν όταν κοιτάζουν τον ουρανό, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που τρομάζουν βλέποντάς τον. Ο φόβος αυτός συνδέεται με άλλες φοβίες όπως την υψοφοβία, τον φόβο του θανάτου ή την μετά θάνατον ζωή.

ΠΕΘΕΡΟΦΟΒΙΑ

Νομίζαμε ότι αφορά μόνο τον ελληνικό πληθυσμό, αλλά τελικά πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν φοβίες με τις πεθερές τους. Πολλές φορές φτάνουν στο σημείο να ψάχνουν τρόπους για να μην τους συναντάνε καθόλου.

ΗΛΙΟΦΟΒΙΑ

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για την αρνητικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η συνεχής και αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, αλλά όλες αυτές οι δηλώσεις έχουν ως αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να τρομοκρατηθούν. Συγκεκριμένα έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο της ηλιοφοβίας, δηλαδή ενός παθολογικού τρόμου, ο οποίος ωθεί τους ανθρώπους να αποφεύγουν την επαφή με τον ήλιο ακόμα και μια ανοιξιάτικη ημέρα.

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΛΕΞΕΩΝ (HIPPOPOTOMONSTROSESQUIPEDALIOPHOBIA)

Είναι αρκετά ειρωνικό πως οι επιστήμονες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια τόσο μεγάλη λέξη γι αυτή την φοβία, αλλά είναι αληθινή. Κάποιοι άνθρωποι τρομάζουν όταν βλέπουν πολυ-πολυσύλλαβες λέξεις, αφού δεν ξέρουν πως να τις προφέρουν.

ΕΡΓΟΦΟΒΙΑ

Πρόκειται για τον φόβο της εργασίας και της δραστηριότητας . Η συγκεκριμένη φοβία δεν είναι αποδεκτή από τους εργοδότες, αλλά υπάρχει και μάλιστα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα. Δεν πρέπει να παραλληλίζουμε αυτόν τον φόβο με την τεμπελιά, γιατί δεν συνδέεται μόνο με τον φόρτο εργασίας ή την εύρεση δουλειάς, αλλά και με τον φόβο της αποτυχίας.

ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Εάν δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να κρατήσουμε τα μάτια μας κλειστά κατά τη διάρκεια της μέρας. Αντίθετα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται να διατηρήσουν τα μάτια τους ανοιχτά. Η συνηθέστερη αιτία αυτού του φόβου είναι οι τραυματικές εμπειρίες, όπως για παράδειγμα το να δει κάποιος ένα μοιραίο δυστύχημα, να δει κάτι πραγματικά τρομακτικό στην τηλεόραση ή ακόμα και να έρθει αντιμέτωπος με μια κατάσταση που δεν θέλει. Αυτός ο φόβος είναι συνήθως εξουθενωτικός επειδή το πρόσωπο που έχει τη φοβία μπορεί να προτιμά να παραμείνει σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο όπου δε θα μπορεί να δει πολλά.

ΕΦΗΒΟΦΟΒΙΑ

Τι κι αν όλοι υπήρξαμε νέοι κάποτε; Κάποιοι μεγαλώνοντας φαίνεται πως νιώθουν τρόμο για τους νεότερους. Κύριος λόγος είναι η αρνητική εικόνα που έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ για τους νέους σήμερα. Παιδιά που πίνουν, που μιλάνε άσχημα και που είναι έτοιμοι ακόμα και να χειροδικήσουν εναντίον μεγαλύτερων έχουν δημιουργήσει μια «φοβία» και «επιφυλακτικότητα» γα την νέα γενιά.

Πηγή: msn.com

Recommended For You