Οινοποιείο Ντούγκος: «Η ποιότητα είναι μονόδρομος επιτυχίας για τα ελληνικά προϊόντα…»

Πριν από λίγες ημέρες η “Wall Street Journal”  τόνιζε σε εκτενές αφιέρωμα στους ελληνικούς οίνους ότι η «Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στα κρασιά της».

Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν με το «μαγικό κόσμο» του κρασιού. Παράλληλα, αρκετοί είναι και οι νέοι οινοπαραγωγοί, ενώ και τα “Wine Bar” που ανοίγουν συνεχώς αποτελούν δείγμα του ενδιαφέροντος των καταναλωτών.

images

Στην Καλαμάτα το Bistrot “Luna Lounge” δουλεύει αποκλειστικά με Έλληνες παραγωγούς και ελληνικές ποικιλίες κρασιών. Τον περασμένο Οκτώβριο παρουσίασε με επιτυχία έξι Έλληνες παραγωγούς, ενώ απόψε θα παρουσιάσει ακόμα τέσσερις, όπως οι Γράμψας, Ντούγκος, Αϊβαλής και Τσιμπίδης.

Το οινοποιείο της οικογένειας του Δημήτρη Ντούγκου βρίσκεται στη μαγευτική κοιλάδα των Τεμπών, στους πρόποδες του Ολύμπου, από το 1991. Η είσοδος στην επιχείρηση των παιδιών του Θάνου, γεωπόνου στο επάγγελμα και της κόρης του Λουίζας, χημικού – οινολόγου, έχει ως αποτέλεσμα σήμερα το οινοποιείο σε έκταση 76 στρεμμάτων να καλλιεργεί 12 ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες, να παράγει 7 μοναδικές ετικέτες και να εξάγει τα κρασιά του σε 8 χώρες του εξωτερικού.

Ο Θάνος Ντούγκος μίλησε στο «Θάρρος» για τα πλεονεκτήματα των ελληνικών κρασιών, αλλά και τα μυστικά της παραγωγής: … διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You