Νεκρό το Άτυχο νεογνό

Έπειτα από 4 ημέρες αδιάκοπης μάχης, των γιατρών του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το μόλις ενός μηνός μωρό, το οποίο κλήθηκε να μεταβεί εσπευσμένα από την Λέρο στο ΠΑΓΝΗ, απεβίωσε. Την ευθύνη φέρει ολοκληρωτικά η μητέρα, όπως έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή χθες.

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο <<ανθρωποκτονίας>>, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι ο θάνατος του νεογνού επήλθε από υποσιτισμό και συγκεκριμένα από έλλειψη γάλακτος. Κάτι που οδήγησε στην ολική ανατροπή του οργανισμού του άτυχου μωρού. Αν και δεν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης, ήταν εμφανής η παραμέληση του, από τα συγκάματα σε ορισμένα μέρη του σώματος του.
Να σημειωθεί ότι, οι οικογένειες των ”γονιών”, θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του νοσοκομείου Λέρου, υποστηρίζοντας ότι έψαχναν επανειλημμένα τον παιδίατρο και δεν το έβρισκαν καθώς ήταν στην Κω, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά ο Διοικητής του νοσοκομείου. Επίσης συγγενικό πρόσωπο του πατέρα κατηγόρησε, σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΤΑΡ, ότι κανένας από το ιατρικό προσωπικό δεν έδωσε οδηγίες στη μητέρα για το πώς θα φροντίσει το νεογέννητο, η οποία έψαχνε βοήθεια σε διάφορα forum σχετικά με νέες μητέρες.
Πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, με τις κατηγορίες να βαραίνουν τους γονείς και ιδιαίτερα την μητέρα του μωρού. 

Του συνεργάτη μας Λουλουργά Γιώργου

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You