Νέο app φωτογραφιών «μαγειρεύει» το Facebook

imagesΜια νέα ξεχωριστή εφαρμογή για φωτογραφίες και βίντεο και με βασικό χαρακτηριστικό το live-streaming φαίνεται να αναπτύσσει το Facebook, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η νέα εφαρμογή θα ανοίγει απευθείας την κάμερα του κινητού κι όπως το γνωστό Snapchat θα φωτογραφίζει, θα βιντεοσκοπεί και εν συνεχεία θα δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζεται – ποστάρει ότι τράβηξε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, όπως αναφέρουν στην Wall Street Journal, πηγές προσκείμενες στο ζήτημα.

Η εφαρμογή που αναπτύσσει ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων βρίσκεται μέχρι στιγμής σε φάση σχεδιασμού γι αυτό και υπάρχει πιθανότητα να μην ολοκληρωθού επιτυχώς οι πειραματικές δοκιμές και να μην δούμε την εφαρμογή να κυκλοφορεί. Η ειδική ομάδα με έδρα το Λονδίνο που ασχολείται με την ανάπτυξη της έχει στόχο να ωθήσει τους 1,6 δισ. χρήστες του Facebook να μοιράζονται τα δεδομένα τους, φωτογραφίες και βίντεο, περισσότερο από πριν.

Πράγματι οι συγκεκριμένες φιλοφοξίες ταιριάζουν απόλυτα τις προθέσεις της Facebook, η οποία επενδύσει όλο και περισσότερο στο mobile video το οποίο έχει διευκρινίσει πως θεωρεί ως το μέλλον των κοινωνικών δικτύων. Με δισεκατομμύρια έξυπνων κινητών ανά τον κόσμο και πολύ γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης η εταιρεία βλέπει ως τεράστια ευκαιρία να ωθήσει τους 1,6 δισ. των χρηστών της να μοιράζονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες από τις προσωπικές τους στιγμές και μια εφαρμογή φωτογραφιών και βίντεο θα μπορούσε να εκπληρώσει ακριβώς αυτό το στόχο καθώς και να συναγωνιστεί, με τους ίδιους πλέον όρους, το Snapchat.

Από την άλλη βέβαια οι πιθανότητες να αποτύχουν οι εν λόγω σχεδιασμοί δεν είναι λίγες. Ας μην ξεχνάμε ότι το facebook έχει καιρό τώρα προσπαθήσει να επικρατήσει στον χώρο των ανεξάρτητων εφαρμογών, διαχωρίζοντας μάλιστα και το Δημιουργικό εργαστήριό του. Παρόλα αυτά, καμία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να σημειώσει την επιτυχία του Messenger, εφαρμογή βέβαια που η εταιρεία προώθησε στους χρήστες κινητών τηλεφώνων, κάνοντας λιγότερο λειτουργικό το chat της βασικής εφαρμογής της…

http://www.insider.gr

Recommended For You