Νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

imagesΣημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και από τα Νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς επίσης και την σημαντική ενίσχυση των ανέμων, που θα αγγίζουν σε ένταση στα πελάγη τα 8 και ενδεχομένως τα 9 μποφόρ!

Τα φαινόμενα μέχρι αύριο θα έχουν επεκταθεί Βορειοανατολικότερα, επηρεάζοντας τη Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ προς το απόγευμα η κακοκαιρία θα έχει επηρεάσει πλέον και τη Βορειοανατολική χώρα (αρχικά το Βορειοανατολικό Αιγαίο και εν’ συνεχεία από αργά το βράδυ την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη). Βροχές και καταιγίδες ίσως απασχολήσουν και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης).

Και στην Αττική αναμένονται καταιγίδες προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τις Ανατολικές και Νότιες περιοχές του νομού. Βροχές τοπικά ισχυρές, θα απασχολήσουν φυσικά ολόκληρο σχεδόν το λεκανοπέδιο, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο πρόσκαιρης καταιγίδας και σε ενδότερα τμήματα του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα, έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνα φαινόμενα θα δεχτούν περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής και Νότιας Στερεάς, της Ανατολικής και Νότιας Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτης, του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους και μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις προαναφερθείσες περιοχές, καθώς ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι μεγάλος! Τονίζεται πως η κακοκαιρία εκτός από μεγάλη ένταση σε αρκετές περιοχές θα έχει και αξιόλογη διάρκεια.

Την Τρίτη η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά, ωστόσο οι βροχές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές, με σαφώς μικρότερη ένταση. Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα δεχτούν αρκετά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, όπως είναι για παράδειγμα ο Χελμός (Πελοπόννησος), ο Παρνασσός (Στερεά Ελλάδα) και το Βελούχι (Καρπενήσι).

πηγή

Recommended For You