Μπορεί η Coca-Cola να αλλάξει τα αυτοκίνητα;

Αν και πολλές φορές φαίνεται πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμβαδίζουν με τις εξελίξεις της εποχής και της τεχνολογίας, στην πραγματικότητα παίρνουν αρκετά ρίσκα, καθώς κάθε νέο μοντέλο χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Αυτό σημαίνει πως τις περισσότερες φορές οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αναγκασμένες να προβλέπουν τις τάσεις της τεχνολογίας και των καταναλωτών προκειμένου να συμβαδίζουν με τα θέλω των πελατών τους.

Μερικές φορές όμως οι εξελίξεις τις αναγκάζουν να προχωρήσουν σε αλλαγές που δεν είχαν προβλέψει και σε αλλαγές οι οποίες μερικές φορές είναι αρκετά μικρές που oι καταναλωτές δεν τις παίρνουν χαμπάρι με την πρώτη ματιά.

Μια τέτοια εξέλιξη έχει αρχίσει και πραγματοποιείται εδώ και λίγο καιρό και αλλάζει κάτι αρκετά σημαντικό αλλά συχνά παραμελημένο κομμάτι της καθημερινότητας μας με τα αυτοκίνητα, τις ποτηροθήκες.

Η αλλαγή σε πιο λεπτά κουτάκια αναψυκτικών που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό η Coca Cola στα προϊόντα της, έχει αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προχωρήσουν σε αλλαγές στα σαλόνια των αυτοκινήτων.

Οι μέχρι τώρα ποτηροθήκες των περισσότερων οχημάτων είναι σχεδιασμένες για να χωράνε ποτήρια και κουτάκια αναψυκτικών, σύμφωνα με τα πρότυπα και τα μεγέθη που επικρατούν στην αγορά. Όμως η στροφή της Coca Cola σε πιο λεπτό μέγεθος έχει δημιουργήσει προβλήματα στους επιβάτες καθώς αυτά δεν χωράνε στις παραδοσιακές θήκες.

Προκειμένου να ανταποκριθεί η βιομηχανία στις σύγχρονες ανάγκες έχει ξεκινήσει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ποτηροθήκες, σχεδιάζοντας τες με τρόπου που να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλα τα μεγέθη, έχοντας με αυτό τον τρόπο καταφέρει να ξεκινήσουν ένα debate σχετικά με τον τρόπο που κάποιες εταιρείες έχουν την δύναμη να επηρεάζουν τον κόσμο γύρω τους.

Αν την κίνηση με τα λεπτότερα κουτάκια την είχε κάνει κάποια μικρότερη εταιρεία, είναι πολύ αμφίβολο αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ασχοληθεί με τέτοιες αλλαγές. Όταν όμως μια εταιρεία του μεγέθους της Coca Cola προχωράει σε αλλαγές, τότε αυτό επηρεάζει εκτός από τους καταναλωτές και τις υπόλοιπες εταιρείες οι οποίες είναι “υποχρεωμένες” να συμβιβαστούν με τις προσταγές της.

Home

Recommended For You