Μπαχαρικό μπορεί να επιτύχει τη τριπλάσια μείωση λίπους σύμφωνα με νέα έρευνα;

imagesΝέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Ιατρικών Σπουδών Shahid Sadoughi στο Ιράν, δείχνει ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό που αυξάνει τον ρυθμό που χάνετε λίπος.

Αυτό δεν είναι αλλο από το κύμινο σε σκόνη, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην άμεση και γρήγορη απώλεια βάρους, στην μείωση του σωματικού λίπους και στην βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 παχύσαρκων γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε δύο ομάδες. Στο τέλος του 3μηνου πειράματος, τα μέλη της ομάδας που κατανάλωνε το εν λόγω μπαχαρικό είχαν χάσει κατά μέσο όρο 3 κιλά περισσότερα από τα μέλη της άλλης ομάδας.

Μάλιστα, τα μέλη της ομάδας με το κύμινο μείωσαν το ποσοστό σωματικού τους λίπους κατά 14,64%, τα τριγλυκερίδια μειώθηκαν κατά 23 μονάδες, ενώ στα άτομα που δεν κατανάλωναν κύμινο, μειώθηκαν μόνο κατά 5 μονάδες. Επίσης, τα άτομα της πρώτης ομάδας μείωσαν την «κακή» (LDL) χοληστερόλη τους κατά 10 μονάδες, ενώ οι υπόλοιπες συμμετέχουσες την μείωσαν μόλις κατά 0,5 μονάδες.

Δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει ότι το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει οφέλη για την απώλεια βάρους, οι συγγραφείς της μελέτης εικάζουν επίσης ότι κύμινο, όπως και άλλα «καυτερά»μπαχαρικά, αυξάνουν προσωρινά τον μεταβολικό ρυθμό.

Recommended For You