Μουσακάς “light” με πλούσια γεύση!

Ο αγαπημένος μας σε όλους Μουσακάς σε μια…πιο light eκδοχή! Ετοιμος για σερβίρισμα σε 50 λεπτά!
Υλικά
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 κ.σ ελαιόλαδο
Ο χυμός από μισό λεμόνι
Για τον κιμά
400 γρ. Κιμά από μπούτι αρνίσio
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 φλ. Λευκό ξηρό κρασί
1/3 φλ. Φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
1/3 φλ. Φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό
400 γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
300 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. Φέτα
1 αυγό
½ φλ. Γραβιέρα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδo
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Με ένα τρυπάνι τις τρυπάμε σε  διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Κατόπιν τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ανοίγουμε και με ένα κουτάλι παίρνουμε την πούλπα της μελιτζάνας που τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τις πολτοποιούμε και βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο μέτριο πυρέξ κάνοντας μια ομοιόμορφη στρώση.
Για τον κιμά
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2κ.σ νερό και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι . Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον κιμά και το καβουρντίζουμε μέχρι να στεγνώσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύλο κανέλας.
Αφήνουμε να βράσει το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά φυτά και το ελαιόλαδο * τις 3 κ.σ ελαιόλαδο ). Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
Για την κρέμα
Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το αυγό, ελαφρά χτυπημένο , το γιαούρτι και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε καλά και καρυκεύουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Eτοιμασία
Πάνω στον πουρέ μελιτζάνας απλώνουμε τον κιμά και πάνω από τον κιμά την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε το μουσακά στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί κρούστα.
http://www.briefingnews.gr

Recommended For You