Μικρή η Ελλάδα πλέον για την Viva Wallet!

Έχοντας περάσει όλες τις “παιδικές ασθένειες” στην Ελλάδα οι οποίες ωστόσο φαίνεται πως την δυνάμωσαν η Viva Wallet ετοιμάζεται για το δικό της “σπριντ” στις αγορές του εξωτερικού, παρά το γεγονός πως το πλάνο είναι ο “μαραθώνιος”, κοιτάζοντας κατάματα τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη!

Με “οδηγό” και “σύμμαχο” λοιπόν την τελευταία χρηματοδότηση από την DECA Investments, ύψους 15 εκατ. ευρώ, η  Viva Wallet ανοίγει πλέον “πανιά” στο εξωτερικό διαθέτοντας σήμερα γραφεία στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες και εμπορική δραστηριότητας σε Λευκωσία και Βουκουρέστι, ενώ συνολικά σήμερα έχει παρουσία σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις.

Φυσικά τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα στα οποία εργάζονται περισσότεροι από 270 εργαζόμενοι από 27 επιστημονικά πεδία, ενώ οι μηχανικοί – προγραμματιστές ξεπερνούν τους 68.

Νέος γύρος χρηματοδότησης 100 εκατ.
και άδεια ηλεκτρονικής τραπεζικής

Στο πλαίσιο αυτό η Viva Wallet ετοιμάζεται να καταθέσει στο επόμενο διάστημα αίτηση προκειμένου να λάβει άδεια ηλεκτρονικής τραπεζικής στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ παράλληλα έχει δρομολογήσει τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης, για τις αρχές του 2019, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια. Για το λόγο αυτή η Viva Wallet έχει έρθει σε συμφωνία με την Jefferies Financial Group που θα αναλάβει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος την υλοποίηση του συγκεκριμένου γύρου χρηματοδότησης.

Viva-Wallet-14-EMEAgr

Ο νέος αυτός γύρος χρηματοδότησης εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που στόχο έχει την επέκταση των δραστηριοτήτων της και στις 31 αγορές του ΕΟΧ.

Σε δύο μήνες το εξωτερικό  έφερε ότι η Ελλάδα όλο το 2014

Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη η Viva Wallet από τις δραστηριότητες του εξωτερικού “φέρνει” το 10% των συνολικών της εσόδων, ποσοστό που αντιστοιχεί στο σύνολο του τζίρου της εταιρείας για το 2014. Το γεγονός μάλιστα πως αυτή η επίδοση ήρθε σε δύο μόλις μήνες κάνει την διοίκηση της εταιρείας να κοιτά με αισιοδοξία την παρουσία της στο εξωτερικό η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή.

Ειδικότερα, η Viva Wallet από τις 2 Ιουλίου προσφέρει στις επιχειρήσεις λιανικής, σε όλη την Ευρώπη, εκκαθάριση καρτών με μηδενική προμήθεια για συναλλαγές με κάρτες Visa και MasterCard Ευρωπαίων καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις θα επωφελούνται από την μηδενική προμήθεια, όταν κάνουν χρήση των χρηματικών υπολοίπων που διαθέτουν στο λογαριασμό πληρωμών Viva Wallet, μέσω της εταιρικής χρεωστικής τους κάρτας Viva Wallet (Viva Wallet Business Debit Card).

Η νέα προσφορά αφορά τόσο σε συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε τερματικά αποδοχής καρτών Viva Wallet με φυσική παρουσία κάρτας, όσο και σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς τη φυσική παρουσία της κάρτας (π.χ. ηλεκτρονικό εμπόριο).

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η Viva Wallet ήταν επίσημος χορηγός της έκθεσης Money 20/20, της μεγαλύτερης FinTech διοργάνωσης στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου 2018. Μέσω της παρουσίας της στην συγκεκριμένη έκθεση η Viva Wallet έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες, να γνωρίσουν από κοντά τα καινοτόμα προϊόντα και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών που έχει αναπτύξει.

Viva Wallet_PresentationCS5

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης ανέφερε πως πλέον “η Viva Wallet μπορεί σταθεί επί ίσοις όροις στο εξωτερικό διαθέτοντας σημαντική εμπειρία από την δραστηριοποίηση της στην Ελλάδα”. “Δεν θα πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε πως διανύουμε μαραθώνιο και όχι αγώνα ταχύτητας”, ανέφερε επίσης ο κ. Καρώνης.

Πρωτοποριακές λύσεις για όλους

Με έμφαση στην καινοτομία και με όχημα τη διεθνώς κορυφαία τεχνογνωσία της, η Viva Wallet οδηγεί τις εξελίξεις στις ηλεκτρονικές πληρωμές, αναπτύσσοντας σύγχρονες υπηρεσίες και προϊόντα που απαντούν στις ξεχωριστές ανάγκες επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών.

Viva-Wallet-10-EMEAgr copy

– Τερματικά χρέωσης καρτών (EFT-POS) τα οποία διατίθενται σε σημεία λιανικής και ενεργοποιούνται άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία, δεσμεύσεις και καθυστερήσεις.
– Ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών για e-shops με άμεση ενεργοποίηση.
– Προηγμένες λύσεις αυτοματοποίησης εταιρικών πληρωμών (διαχείριση εταιρικών εξόδων, μισθοδοσία, εταιρικές κάρτες κλπ.).
– Ανάπτυξη/πιστοποίηση φυσικών καταστημάτων προκειμένου να καταστούν Αντιπρόσωποι Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος και να παρέχουν πιστοποιημένες υπηρεσίες είσπραξης έναντι τρίτων.
– Παροχή Συστήματος Loyalty , επόμενης γενιάς, με χρήση κουπονιών ηλεκτρονικού χρήματος.
– Πρωτοποριακοί τρόποι πληρωμών σε φυσικό κατάστημα, μέσω χρήσης QR Code, ΑΦΜ ή απλά γεωγραφικής τοποθεσίας του συνεργάτη.
– Ανάπτυξη νέου smart Android τερματικού αποδοχής συναλλαγών καρτών, το οποίο μπορεί να αποδεχτεί πληρωμές μέσα από ένα μεγάλο εύρος εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής και τοπικών χρεωστικών καρτών που χρησιμοποιούνται σε επιμέρους Ευρωπαϊκές χώρες

“Βαριά” κληρονομιά

Αν και ιδρύθηκε το 2010, η Viva Wallet συμπληρώνει 18 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον κλάδο της πληροφορικής και της ανάπτυξης χρηματοοικονομικών συναλλαγών με υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας, διαθέτοντας επίσημη άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος για λειτουργία εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Viva Wallet_PresentationCS5

Η Viva Wallet επίσης προσφέρει ένα σύνολο από καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ στην διάρκεια αυτών των χρόνων έχει συνεισφέρει στην εθνική οικονομία περισσότερα από 22 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις της ξεπερνούν τα 32 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα σήμερα η Viva Wallet διαθέτει 1.100 συνεργαζόμενα σημεία για την παροχή υπηρεσιών πληρωμών, επίσης συνεργάζεται με 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες – επιχειρήσεις, ενώ  300.000 ιδιώτες εμπιστεύονται τις λύσεις πληρωμών της. Σημειώνεται, τέλος, πως η εκκαθάριση των συναλλαγών γίνεται σε τρία διαφορετικά νομίσματα (€, £, LEU) και τρεις διαφορετικές ζώνες ώρας.

Πηγή: Startupper.gr

Recommended For You