Μια μπύρα την ημέρα… αδυνατίζει!!!

imagesΌλα όσα ξέρουμε για την απώλεια βάρους είναι λάθος. Αυτό ισχυρίζεται το νέο βιβλίο του Tim Spector, “The Diet Myth”. Ο καθηγητής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου υποστηρίζει ότι αντί να ασχοληθούμε με την καταμέτρηση θερμίδων, γραμμάρια λίπους και υδατανθράκων, θα πρέπει να επικεντρώνονται στη διατήρηση των βακτηρίων του εντέρου μας. Ο καθηγητής πιστεύει ότι τρώγοντας “λάθος” τροφές σκοτώνουμε τα βακτήρια που μας προστατεύουν από το να πάρουμε λίπος- αλλά η επιλογή των σωστών τροφίμων βοηθά. Στο βιβλίο παραθέτει ορισμένες τροφές που βοηθούν για να μην πάρεις κιλά: Η Βελγική μπύρα, ο καφές, το τυρί, το γιαούρτι (χωρίς προβιοτικά), το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Ο καθηγητής της Γενετικής Επιδημιολογίας, πιστεύει πως τα πρόχειρα φαγητά σκοτώνουν τα βακτήρια του εντέρου που μας βοηθούν να παραμείνουμε αδύνατοι και αυτό μπορεί να είναι μία από τις αιτίες για την εξάπλωση της παχυσαρκίας. Αυτό το αποδεικνύει και με ένα ασυνήθιστο πείραμα, στο οποίο δέχτηκε να συμμετάσχει ο 23χρονος γιος του Tom. Επί δέκα ημέρες, ο 23χρονος τρεφόταν μόνο με χάμπουργκερ, τηγανητές μπουκίτσες κοτόπουλο, τηγανητές πατάτες και αναψυκτικά, ενώ πριν και μετά το τέλος του 10ημέρου υποβλήθηκε σε βιοψίες εντέρου για να ελεγχθεί η χλωρίδα του.
Όπως έδειξαν οι αναλύσεις, στην αρχή ζούσαν στο έντερό του 3.500 διαφορετικά είδη βακτηρίων αλλά στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης είχαν μειωθεί σε 1.300.

“Το ανθρώπινο σώμα εκ φύσεως περιέχει χιλιάδες βακτήρια που είναι απαραίτητα για την υγεία, καθώς παίζουν ζωτικό ρόλο στην πέψη των τροφίμων, στον έλεγχο των θερμίδων που απορροφά ο οργανισμός από αυτά, στην παροχή σημαντικών ενζύμων και βιταμινών και σε δεκάδες άλλες λειτουργίες”, δήλωσε ο καθηγητής. “Είναι τεκμηριωμένο πως όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχει η διατροφή μας, τόσο μεγαλύτερη ποικιλότητα υπάρχει στην χλωρίδα του εντέρου και τόσο το καλύτερο για την υγεία – και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες”. Ο Tim Spector αναφέρει ότι πριν από 15.000 χρόνια οι πρόγονοί μας κατανάλωναν σχεδόν 150 διαφορετικά συστατικά την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται στο σώμα τους μεγάλος αριθμός διαφορετικών βακτηρίων.

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε λιγότερα από 20 διαφορετικά συστατικά, τα οποία μειώνονται ακόμα περισσότερο όταν ο κορμός της διατροφής αποτελείται από πρόχειρα φαγητά. Και αυτό, εξηγεί, διότι η πλειονότητα αυτών των τροφίμων προέρχεται από τέσσερα συστατικά: το καλαμπόκι, την σόγια, το σιτάρι ή το κρέας.

πηγή: huffingtonpost.gr

Recommended For You