Μερικά ακόμη Μικρά Μυστικά για την κουζίνα

Μελιτζάνα – Όσο πιο γυαλιστερή είναι η φλούδα της, τόσο λιγότερα σπόρια έχει. Πριν τη μαγειρέψετε, αλατίστε τη και αφήστε τη καμιά ωρίτσα για να ξεπικρίσει. Αντέχει στο ψυγείο καμμιά βδομάδα.
Τρίψτε τη σαλατιέρα σας με λίγο σκορδάκι και μετά ρίξτε μέσα τη σαλάτα σας. Θα αποκτήσει ωραίο άρωμα, χωρίς να έχει μέσα κομμάτια σκόρδου που πολλοί δεν τα θέλουν.
Sοur cream – μπορείτε να την φτιάξετε χτυπώντας γιαούρτι και κρέμα γάλακτος με χυμό λεμονιού και αφήνοντας για 24 ώρες έξω απο το ψυγείο.
Για να ξεχωρίσετε τα φύλλα του λάχανου, βουτήξτε το ολόκληρο σε ζεστό νερό
Για μαλακότερα μπιφτέκια, προσθέστε στον κιμά λίγο γάλα εβαπορέ.
Για να ξεφλουδίζονται τα κάστανα πιο εύκολα, ρίχνουμε μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί στην κατσαρόλα που βράζουν.
Αποφύγετε το πιτσίλισμα του λαδιού στο τηγάνισμα ρίχνοντας στο καυτό λάδι μερικές οδοντογλυφίδες.
Για να αφαιρέσετε το λίπος από την κρεατόσουπα, ρίξτε μέσα της όπως είναι ζεστή ένα παγάκι. Θα τραβήξει πάνω του το λίπος και έτσι, θα το αφαιρέσετε εύκολα. Άλλος τρόπος είναι να βάλετε τη σούπα στο ψυγείο και να αφαιρέσετε το παγωμένο λίπος με ένα κουτάλι από την επιφάνεια της σούπας.
Για να έχετε πάντα μαϊντανό ή σέλινο έτοιμο, κάντε το εξής: Πλύντε το , ψιλοκόψτε το και βάλτε το σε παγοθήκες με λίγο νερό. Όταν παγώσουν τα παγάκια, τα βάζετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη. ‘Ετσι, όταν θελήσετε μαϊντανό ή σέλινο, βγάζετε μερικά παγάκια από την κατάψυξη.
Ένα μήλο στη σακκούλα με τις πράσινες μπανάνες ή τα ακτινίδια βοηθάει στο να ωριμάσουν γρηγορότερα.

Recommended For You