Μεγαλύτερη ασφάλεια για τα email της Google

Όπως όλα δείχνουν, ο συμβατικός τρόπος πρόσβασης στον λογαριασμό ενός email σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Η Google ετοιμάζει ένα νέο σχέδιο για να εξαλείψει μια για πάντα τους κωδικούς, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέονται στους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας το smartphone τους ή ένα μικρό τσιπάκι το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί σε δαχτυλίδια, βραχιόλια και άλλα αξεσουάρ.
Η εταιρία δοκιμάζει καινούργιες επιλογές για να δημιουργήσει πιο ασφαλείς τρόπους για τους περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες του που θέλουν να ελέγχουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα, προσφέροντάς τους παράλληλα έναν πιο βολικό τρόπο από το να χρειάζεται να θυμούνται έναν αριθμό από κωδικούς.
Η Google έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία της με μια εταιρία που ονομάζεται Yubico –η οποία φτιάχνει μια συσκευή USB ονόματι YubiKey- που μπορεί να προγραμματιστεί για μια ασφαλή πρόσβαση στον λογαριασμό του κάθε χρήστη με δύο βήματα.
Μέχρι σήμερα, η Google έχει εισάγει πρώτη την πρόσβαση σε δύο βήματα, καθώς ο κάθε λογαριασμός συνδέεται με απευθείας με το κινητό τηλέφωνο των χρηστών, στέλνοντάς τους μήνυμα με έναν προσωπικό κωδικό που χρησιμοποιούν για να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους.
Ωστόσο η εταιρία ισχυρίζεται πως πλέον, ούτε αυτό δεν είναι αρκετό για να κρατήσει ασφαλείς τους λογαριασμούς των χρηστών της. Έτσι, η Google ετοιμάζει το USB YubiKey, το οποίο θα περιέχει τον ξεχωριστό κωδικό του κάθε χρήστη, που θα συνδέεται με τον υπολογιστή και το smartphone και θα επιτρέπει την πρόσβαση στον λογαριασμό του κάθε χρήστη.
http://www.koolnews.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You