Μάρτυρες του Ιεχωβά Πώς Χρηματοδοτείται η Διακονία Μας;

Κάθε χρόνο, τυπώνουμε και διανέμουμε εκατοντάδες εκατομμύρια Άγιες Γραφές και Γραφικά έντυπα. Χτίζουμε γραφεία τμήματος και εγκαθιστούμε τυπογραφεία σε όλο τον κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες εκκλησίες συναθροίζονται σε απλούς αλλά όμορφους χώρους λατρείας που ονομάζονται Αίθουσες Βασιλείας. Ποιος πληρώνει για όλα αυτά;

imagesΤο έργο μας υποστηρίζεται αποκλειστικά από προαιρετικές συνεισφορές. (2 Κορινθίους 9:7) Το 1879, το δεύτερο τεύχος αυτού του περιοδικού δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η “Σκοπιά της Σιών” [όπως ονομαζόταν τότε αυτό το περιοδικό] έχει τον ΙΕΧΩΒΑ ως υποστηρικτή της και, ενόσω θα συμβαίνει αυτό, ποτέ δεν θα παρακαλέσει ούτε θαζητήσει υποστήριξη από ανθρώπους». Δεν έχουμε αποκλίνει από αυτή την τακτική.

Οι συνεισφορές στέλνονται απευθείας σε κάποιο από τα γραφεία τμήματος ή ρίχνονται σε ένα κουτί συνεισφορών που υπάρχει σε κάθε Αίθουσα Βασιλείας. Ποτέ όμως δεν εισπράττουμε δέκατα, δεν περιφέρουμε δίσκο και δεν χρεώνουμε αντίτιμο για τις υπηρεσίες μας ή τα έντυπά μας. Δεν πληρωνόμαστε για να κηρύττουμε, να διδάσκουμε στην εκκλησία ή να βοηθάμε στην οικοδόμηση χώρων λατρείας. Εξάλλου, ο Ιησούς είπε: «Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώστε». (Ματθαίος 10:8) Όλοι όσοι υπηρετούν στα γραφεία τμήματος και στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία μας, περιλαμβανομένων και αυτών που απαρτίζουν το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, είναι άμισθα μέλη θρησκευτικής τάξης.

«Όπως συμβαίνει με όλες τις δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η οικονομική υποστήριξη προς τη θρησκεία τους είναι προαιρετική, και ο καθένας αποφασίζει μόνος του το ποσό και τη συχνότητα των θρησκευτικών του “συνεισφορών”».—Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, 2011

Οι συνεισφορές χρησιμοποιούνται επίσης για παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών. Οι πρώτοι Χριστιανοί συμμετείχαν με χαρά στις διευθετήσεις για παροχή βοήθειας σε όσους αντιμετώπιζαν αντιξοότητες. (Ρωμαίους 15:26) Παρόμοια και εμείς βοηθάμε τους πληγέντες ξαναχτίζοντας τα σπίτια και τους χώρους λατρείας τους και παρέχοντάς τους τροφή, ρουχισμό και ιατρική περίθαλψη.

πηγή

Recommended For You