Λύνεται το μυστήριο με τον κροκόδειλο στην Κρήτη – Ο πρώτος ελεύθερος σε όλη την Ευρώπη

Δολώματα θα χρησιμοποιήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη για να πιάσουν τον κροκόδειλο που κυκλοφορεί ελεύθερος στην περιοχή του Ρεθύμνου.

Μάλιστα, ο κροκόδειλος “βαφτίστηκε” με το 100% κρητικό υποκοριστικό Σήφης .

Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, παρουσία ειδικών που θα βρεθούν στην περιοχή.

images

Την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο που βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, έχουν εκφράσει και ειδικοί από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη.

Όπως είπε μιλώντας στον Αντ1, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ειδικών, οφείλεται στο ότι πρόκειται για τον πρώτο κροκόδειλο που έχει ζήσει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες και εκτιμήσεις, το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

—Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης;

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας notosnet, εντατικοποιούνται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του πρώην ιδιοκτήτη του ερπετού, αφού είναι απίθανο να έχει μεγαλώσει σε ελληνικό υδροβιότοπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σήφης άνηκε σε έναν Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, ο οποίος τον αγόρασε όταν ήταν μικρό κροκοδειλάκι για να τον χρησιμοποιήσει για να προσελκύσει πελάτες σε κάποιο από τα νυχτερινά μαγαζιά που διέθετε. Ο δικός του κροκόδειλος έχει χαθεί από τα μάτια των συντοπιτών του εδώ και ένα περίπου χρόνο, όσο δηλαδή πιστεύεται πως βρίσκεται και ο Σήφης στη λίμνη. Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

Η αστυνομία ερευνά επίσης την υπόθεση ενός νεαρού που είχε στην κατοχή του έναν κροκόδειλο, τον οποίο μάλιστα αγόρασε πριν από πέντε χρόνια (όσο ακριβώς πιστεύεται ότι είναι η ηλικία του Σήφη).

Ο νεαρός ζει σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει στην “ανατροφή” και τη φροντίδα του ερπετού που αγόρασε κάποτε ως κατοικίδιο.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο εν λόγω νεαρός, είπε στην αστυνομία πως ο κροκόδειλος που είχε στην κατοχή του δεν ζει πλέον.

http://www.econews.gr

Recommended For You