Λουκουμάδες με φέτα και σος από πετιμέζι

Υλικά
Για τη ζύμη
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον, αν χρειαστεί
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
480 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ. σταφίδες
150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σος
100 γρ. πετιμέζι
120 γρ. νερό
1 κουτ. σούπας (κοφτή) κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

images

Διαδικασία Ζύμη:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, εκτός από τις σταφίδες και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο αλεύρι επιπλέον. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ενσωματώνουμε τις σταφίδες και τη φέτα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα μπόλικο λάδι, ώστε να καλύπτονται οι λουκουμάδες όταν τους ρίξουμε μέσα. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το χυλό. Στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βγάζουμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε πάνω στο απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν από το πολύ λάδι.

Σος
Ρίχνουμε το πετιμέζι με τη μισή ποσότητα του νερού σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις το νερό με το πετιμέζι αρχίσουν να ζεσταίνονται. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς το σιρόπι με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει. Τέλος, προσθέτουμε και το ξίδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Recommended For You