Λευκός καρχαρίας επιτέθηκε σε σέρφερ στην Βουλιαγμένη !!

Θύμα επίθεσης λευκού καρχαρία έπεσε την περασμένη Τρίτη 6 Νοεμβρίου, νεαρή αθλήτρια κυματολίσθησης (σέρφινγκ) στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Η 23χρονη σέρφερ βρισκόταν στη θάλασσα μαζί με περίπου 200 ακόμη άτομα, τα οποία σύμφωνα με μαρτυρίες συμμερίζονται την άποψη της ότι είναι δυνατόν να κάνει κάποιος σερφ στη Βουλιαγμένη, όταν έκανε την επίθεσή του το κήτος.
«Ήμουν κοντά της όταν ήρθε ο καρχαρίας. Η θέα του πτερυγίου στην επιφάνεια μας πανικόβαλε. Άρχισε να δαγκώνει τα φινάκια. Επικράτησε πανικός! Πολλά παιδιά ούτε καν τον είδαν και κατάλαβαν ότι κάτι τρέχει από τις φωνές. Ερχόμαστε για σερφ εδώ και πολλά χρόνια στη Βουλιαγμένη. Εκτός από τους αχινούς που ξεβράζει ο νοτιάς, δεν έχουμε ποτέ δει ούτε ζαργάνα!» είπε στο “Κουλούρι” σέρφερ που προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Περίπου στις 9 το πρωί και ενώ η κοπέλα περίμενε ήδη για 45 λεπτά το επόμενο κύμα, ο καρχαρίας κινήθηκε ανάμεσα από πολλούς ανθρώπους που κάθονταν εκείνη την ώρα πάνω στα σερφ τους και επιτέθηκε στην 23χρονη. Τα σαγόνια του τραυμάτισαν τη νεαρή στο αριστερό πόδι και έκοψαν στα δύο τη (custom-made) σανίδα της. Μετά την πρώτη αυτή επίθεση το κήτος εξαφανίστηκε στα ανοιχτά και οι παρευρισκόμενοι σέρφερς, αφού πρώτα κέρωσαν τα σανίδια τους και εντόπισαν τις σαγιονάρες τους, βοήθησαν την κοπέλα να βγει στην ακτή και να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας. Το Λιμενικό εκκένωσε την παραλία και έπειτα από πολύωρη αναζήτηση βρήκε και θανάτωσε τον καρχαρία.
Η γνωμάτευση των γιατρών έδειξε πως η αθλήτρια δε θα χάσει τελικά το πόδι της, γλυτώνοντας με αρκετά ράμματα, ενώ όλα δείχνουν πως η 23χρονη, μετά από φυσιοθεραπεία, θα καταφέρει να δαμάσει τα κύματα ύστερα από μερικούς μήνες.
Η επίθεση έχει προβληματίσει τις αρχές αφενός γιατί επίθεση καρχαρία είχε να συμβεί πολλά χρόνια στις ελληνικές θάλασσες και αφετέρου επειδή ο λευκός καρχαρίας δεν είναι είδος που συναντάται στην ανατολική Μεσόγειο. Περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός πως ο καρχαρίας που επιτέθηκε στην εικοσιτριάχρονη θανατώθηκε από το Λιμενικό, τονίζοντας πως θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να εξοικειωθεί με το περιβάλλον του.
http://greek-weather.org
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You