Λαζάνια με λαχανικά

Ένα νόστιμο φαγητό για την οικογένεια . Αν θέλουμε πικάντικη γεύση στο φαγητό μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με φέτα.
ΥΛΙΚΑ
40 ml ελαιόλαδο  Αλτις παραδοσιακό
500 γρ. φρέσκα  μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι, κομμένα σε λεπτά φετάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
3 πράσα (το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
400 γρ. ψιλοκομμένη τομάτα pummaro
½ φλιτζάνι Αλτις balsamico di Modena
400 γρ. λαζάνια (1 συσκευασία, περίπου 15 – 16 τεμάχια)
400 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο με το πιρούνι
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
300 ml φρέσκο γάλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, αν διαθέτει ο φούρνος μας.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα πράσα και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη τομάτα  και 200 ml νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξύδι.  Η σάλτσα πρέπει να παραμείνει αρκετά ζουμερή γιατί με αυτήν θα ψηθούν τα λαζάνια στη συνέχεια.
Λαδώνουμε ένα βαθύ, μέτριο ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε τα μισά λαζάνια, με τρόπο ώστε να μισοσκεπάσει το ένα το άλλο, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα. Αν χρειαστεί, σπάμε 1 – 2 λαζάνα σε μικρότερα κομμάτια για να καλύψουμε τυχόν κενά. Από πάνω απλώνουμε τη μισή σάλτσα λαχανικών και πασπαλίζουμε με το μισό ανθότυρο και τη μισή γραβιέρα. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη σάλτσα λαχανικών και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε στα λαζάνια το υπόλοιπο ανθότυρο και την υπόλοιπη γραβιέρα και περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος.
Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η κρέμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και να γίνει χλιαρό, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
http://www.briefingnews.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You