Κρασάτες μπριζόλες με πιπεριές και άλλα

Υλικά

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες «κόντρα», πάχους 1½ – 2 εκ.
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 μεγάλο καρότο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού λευκό, γλυκό κρασί
1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή γλυκό μπούκοβο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄
Μαγείρεμα 20΄

Διαδικασία Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτά μπαστουνάκια. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από λίγο ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, την πάπρικα και τα ξερά μυρωδικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να απορροφηθούν τα υγρά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τις μπριζόλες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί και με ένα ξύλινο κουτάλι ξύνουμε τα καμένα υπολείμματα από το κρέας, ώστε να αναμειχθούν με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 4 – 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν τις μεταφέρουμε με τα υγρά τους στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να γίνει η σύβραση για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύουμε με Το μοσχαρίσιο κρέας αναζητά τον σύντροφό του στα κόκκινα κρασιά! Μια μπριζόλα δε, ακουμπά με σιγουριά στο κλασικό μπορντολέζικο χαρμάνι Cabernet Sauvignon-Merlot, ενώ φλερτάρει απροκάλυπτα με Syrah, ισπανικό Tempranillo αλλά και αργεντίνικο Malbec.
Συμβουλή
Αν το τηγάνι σας δεν χωράει όλες μαζί τις μπριζόλες ταυτόχρονα, τις φτιάχνετε ανά δύο διαιρώντας και τα υπόλοιπα υλικά αναλόγως.

http://www.gastronomos.gr

Recommended For You