«Κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών – Πάμε για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό

imagesΤαχύτατες πολιτικές εξελίξεις συνοδεύουν την σημερινή ημέρα. Στις 14.00 ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη και, σύμφωνα με πληροφορίες που σας μεταδίδει τάχιστα η aftodioikisi.gr, έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία των εκλογών.

Όλα τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση οδηγούν στις κάλπες. Το μόνο που έλειπε για να συμπληρώσει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ήταν η ημερομηνία των εκλογών. Και αυτή φαίνεται ότι τελικά επελέγη.

Εκλογές, σύμφωνα με πηγές, αναμένεται να προκηρυχθούν ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα και συγκεκριμένα, την 20η Σεπτέμβρη.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Ελλάδα πιθανόν να δει για πρώτη φορά μία γυναίκα να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της κυβέρνησης, έστω και υπηρεσιακής, καθώς το ρόλο σύμφωνα με το νόμο θα πάρει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Θα πρέπει νωρίτερα να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν οι εκλογές στη συνταγματική προθεσμία, δηλαδή εντός 30 ήμερων από τη διάλυση της Βουλής, διάστημα όμως που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις 20 ήμερες.

Η κ. Θάνου-Χριστοφίλου, που κατά το νόμο θα αναλάβει υπηρεσιακή πρωθυπουργός εάν γίνουν πρόωρες εκλογές, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου μετά την συνταξιοδότηση του προκατόχου τηςΑθανάσιου Κουτρουμάνου, έπειτα από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στο τέλος Ιουνίου. Μέχρι τότε ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Recommended For You