Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πένες

imagesΥλικά συνταγής:

1 κόκορα αλανιάρη (1½ κιλό περίπου), κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδου
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
½ κιλό χυμό ντομάτας φρέσκο
3 κουτ. σούπας πελτέ
1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι κοπανισμένο
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κιλό πένες
.

Εκτέλεση:

Βήμα 1

Παίρνετε τις μερίδες του κόκορα και τις σοτάρετε μέσα στο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε πολύ καλά, μέχρι να γυαλίσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου και φέρνετε τα υλικά δυο-τρεις βόλτες. Ξαναβάζετε τις μερίδες του κόκορα μέσα και ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά, δηλαδή την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα της δάφνης. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο νερό.

Βήμα 3

Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. Ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να πήζει και ο κόκορας να γίνει τρυφερός.

Βήμα 4

Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.

Βήμα 5

Βγάζετε τις μερίδες του κόκορα μέσα από τη μεγάλη κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε και ρίχνετε τις πένες στη σάλτσα του. Τις ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε ξανά από πάνω τις μερίδες του κόκορα. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα βάζοντας στο κέντρο τις πένες με τη σάλτσα και περιμετρικά τις μερίδες του κόκορα.

Tip: Αντί για κόκορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαράκι για να το φτιάξετε. Με κόκορα ή μοσχάρι είναι τέλειο!

http://www.syntagesmekefi.gr

Recommended For You