Καταγγελίες για ελεγκτές «μαϊμούδες» στα λεωφορεία!

Ελεγκτές «μαϊμούδες» στα λεωφορεία αλλά και υπηρεσιακούς που βάζουν τα λεφτά στην τσέπη και δεν εκδίδουν απόδειξη, καταγγέλλουν οδηγοί και επιβάτες….
Το σωματείο των εργαζομένων αρνείται τη νομική κάλυψη των ελεγκτών, λόγω της σωρείας καταγγελιών εναντίον τους.
Οι επιβάτες οφείλουν να ζητούν τα στοιχεία του ελεγκτή και απόδειξη για το πρόστιμο, τονίζουν από την ΕΘΕΛ Στην καταγγελία που υπέβαλε προς την ΕΘΕΛ η Αννα Σούρσου, αναφέρει ότι: «Στις 21 Φεβρουαρίου, περίπου στις 10 το πρωί, επιβιβάστηκα σε λεωφορείο της γραμμής Πειραιάς-Δάφνη. Δεν κρατούσα εισιτήριο.
Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, στο σταθμό της Δάφνης, έγινε έλεγχος εισιτηρίων.
Μου ζήτησαν ταυτότητα και την έδωσα. Μου είπαν ότι αν πληρώσω το πρόστιμο εκείνη τη στιγμή, θα γλιτώσω τις προσαυξήσεις και θα καταβάλω μόνο 36 ευρώ, δηλαδή τα μισά. Επειδή δεν κρατούσα χρήματα, πήραν την ταυτότητά μου.
Πήγα στο ΑΤΜ, έκανα ανάληψη 40 ευρώ, τα έδωσα και μου επέστρεψαν τα ρέστα και την ταυτότητα. Για τα χρήματα που έδωσα, δεν μου έδωσαν απόδειξη ή άλλο παραστατικό».
«Στις Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ.) υπάρχουν 400 ελεγκτές.
Είναι οδηγοί, διοικητικοί και τεχνικοί που βγαίνουν εκτός ωραρίου με μπλοκάκι και κόβουν πρόστιμα. Αμείβονται με το 50% των κλήσεων» λέει ο Τόλης Κασιμέρης, συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ από την «Ανεξάρτητη Παρέμβαση».
Διευκρινίζει ότι «από την 1η Νοεμβρίου, με ομόφωνη απόφαση του σωματείου, οι ελεγκτές δεν καλύπτονται νομικά, από το σωματείο, λόγω του μεγάλου όγκου καταγγελιών εναντίον τους». Ο ίδιος αναφέρεται σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και καβγάδες.
Συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παράταξης υποστηρίζουν πως το σωματείο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση κατόπιν καταγγελιών για ελεγκτές που οικειοποιούνται τα πρόστιμα: «Παίρνουν τα χρήματα, τα βάζουν όλα στην τσέπη και δεν κόβουν αποδείξεις».
Ο Τ. Κασιμέρης προσθέτει ότι «ο ελεγκτής πρέπει να επιδεικνύει τα στοιχεία του, την αστυνομική του ταυτότητα (ο επιβάτης έχει δικαίωμα να τη ζητήσει) και να κόβει απόδειξη τριπλότυπου μπλοκ με στοιχεία της Ο.ΣΥ. Α.Ε.».
Σχετικά με τους ελεγκτές-«μαϊμούδες», οι εκπρόσωποι του σωματείου αναφέρουν ότι υπάρχουν καταγγελίες αλλά δεν έχουν εντοπιστεί. Προτείνουν στους επιβάτες να ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας, για να επιβεβαιώσει αν ο ελεγκτής είναι γνήσιος, τονίζοντας ότι «αν μπει κάποιος από τη μεσαία πόρτα και υπάρχει συνωστισμός, δεν θα τον εντοπίσει ο οδηγός».
«Δεν θέλουμε να τους ξέρουμε» λένε οι οδηγοί των λεωφορείων, αναφερόμενοι στους ελεγκτές!
Μιλούν για «κεφαλοκυνηγούς» που χρησιμοποιούν απαράδεκτες μεθόδους για να τρομοκρατήσουν τους επιβάτες και να τους αποσπάσουν χρήματα. Αναφέρονται σε περιπτώσεις «που χρησιμοποιούσαν ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου με την Αστυνομία και μιλούν σε ασύρματο τηλέφωνο».
Προτείνουν την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων και όχι πειθαρχικών, με την επιβολή προστίμων, λέγοντας ότι «ο Οργανισμός εισπράττει μόλις το 10% των προστίμων. Διότι αυτός που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το εισιτήριο, δεν μπορεί να πληρώσει 72 ευρώ πρόστιμο».
http://magdatsegkou.blogspot.com

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You