Η Apple ερευνά θάνατο κοπέλας στην Κίνα από ηλεκτροπληξία χρησιμοποιώντας ένα iPhone 5

Μία 23χρονη κοπέλα, η Ma Ailun, πρώην αεροσυνοδός, πέθανε από ηλεκτροπληξία, στην πόλη Changji της Βορειο-Δυτικής Κίνας, με τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης της χώρας να σημειώνουν ότι αυτό συνέβη όταν προσπάθησε να λάβει μία κλήση στο iPhone 5 της, ενώ αυτό βρισκόταν σε διαδικασία φόρτισης.
Η Apple έχει ενημερωθεί για το συμβάν, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει σε «πλήρη διερεύνηση και συνεργασία με τις τοπικές αρχές».
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλείται στοιχεία από ένα χρήστη του microblogging site Weibo, αναφέροντας ότι η οικογένεια «δεν έχει ζητήσει αποζημίωση από την Apple», ενώ, όπως μεταδίδει, έχει ενημερωθεί ότι το τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας αγοράστηκε το Δεκέμβριο, με όλα τα στοιχεία να έχουν παραδοθεί στην τοπική αστυνομία προς περαιτέρω διερεύνηση.
Όπως σημειώνει η αδερφή της κοπέλας, το iPhone είχε αγοραστεί από επίσημο κατάστημα και για τη φόρτισή του, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, είχε χρησιμοποιηθεί ο αυθεντικός φορτιστής της εταιρείας.
Η Apple, σε δήλωση μέσω email στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αναφέρει τη «βαθιά λύπη της εταιρείας για το τραγικό συμβάν και τα συλλυπητήριά της για την οικογένεια της κοπέλας» χωρίς, ωστόσο, να σχολιάσει περαιτέρω τις λεπτομέρειες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης.
Τα κινητά τηλέφωνα από μόνα τους δεν μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία, καθώς λειτουργούν με χαμηλή τάση (3-5volts), που, ακόμη και σε περίπτωση διαρροής, είναι ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, ένα πρόβλημα στο φορτιστή ή το κύκλωμα, όπως, για παράδειγμα, ένα ελαττωματικό ή φθαρμένο καλώδιο, μπορεί κάτω από ειδικές συνθήκες και ατυχείς συμπτώσεις να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία. Τέτοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν, με συχνότερες περιπτώσεις συσκευών που χρησιμοποιούνταν με μη εγκεκριμένους φορτιστές.
http://www.digitallife.gr

Recommended For You