Η περιοχή του Έβερεστ, στο Street View της Google

Όσο χρήσιμο και εντυπωσιακό κι αν είναι το Street View, σίγουρα πότε δε φανταζόμασταν πως η Google θα κατάφερνε να φέρει στην οθόνη μας εικόνες από τη περιοχή Khumbu του Νεπάλ όπου βρίσκεται το όρος Έβερεστ.
images
Για να το πετύχει αυτό, η Google συνεργάστηκε με τον Apa Sherpa, τον άνθρωπο που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ, όχι μια ή δυο αλλά… 21 φορές! Μαζί με το ίδρυμα του προαναφερθέντος, το Apa Sherpa Foundation και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση από το Νεπάλ, Story Cycle, μέσα σε 10 μέρες η Google φωτογράφισε και χαρτογράφησε την περιοχή, δημιουργώντας σταδιακά το περιεχόμενο για το Street View και βελτιώνοντας τους χάρτες της από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η κοντινότερη βόλτα στο Όρος Έβερεστ που θα απολαύσετε θα είναι στην περιοχή Gorak Shep που καλύπτεται με άμμο. Η ομάδα της Google έχει προσθέσει ακόμα φωτογραφίες από το εσωτερικό του ξενώνα Everest Summiteer Lodge που έφτιαξε ο ίδιος ο Sherpa το 1996, αλλά και πλήθος φωτογραφιών από άλλα οικήματα, μοναστήρια, σχολεία και τα γιακ, τα δασύτριχα βοοειδή ενδημικά που συναντάμε στην περιοχή των Ιμαλαΐων.

http://www.insomnia.gr

Recommended For You