Η Νοερά Προσευχή ως μέθοδος κερδοφορίας!

Ο τίτλος της ημερίδας ήταν : «Η Νοερά Προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς».

«Η προσέγγιση της έννοιας και της μεθόδου – τεχνικής της Νοεράς Προσευχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδρασή της και στα οφέλη της στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς (στελέχη του ιδιωτικού, δημόσιου, μη κερδοσκοπικού τομέα).

Επίσης η συσχέτιση της Νοεράς Προσευχής με την αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ορισμένοι από τίτλους των επιστημονικών (;) εισηγήσεων, όπως καταγράφονται στο πρόγραμμα:

  • «Η μέθοδος της Νοεράς Προσευχής».  
  • «Αποδοτικότερη επιχείρηση με Νοερά Προσευχή».
  • «Ο Πιστοποιημένος Επαγγελματίας και οι Σύγχρονες Μορφές Τεχνολογίας για Επιτυχή Έργα μέσα από τη χρήση της Κλίμακας  του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου».
  • «Η επίδραση της Νοεράς Προσευχής στη σύγχρονη τέχνη».
  • «Τα οφέλη της πνευματικής αναζήτησης στη διαχείριση ενός  στρεσσογόνου εργασιακού περιβάλλοντος».

Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τη θρησκευτική πίστη που επιλέγει (το εάν την επιλέγει είναι ένα άλλο θέμα, στο οποίο δεν θα επεκταθούμε σε αυτό το κείμενο). Επίσης, έχει το δικαίωμα να μην πιστεύει σε κάποια θρησκεία. Αυτά είναι γνωστά και δεδομένα εάν θέλουμε να μιλάμε για ανεξιθρησκεία σε αυτή τη χώρα.

Η σχέση επιστήμης και θρησκείας είναι μια μεγάλη συζήτηση, που σίγουρα δεν είναι καινούργια. Θα μας επιτρέψουν οι «άγιοι» επιστήμονες, που διοργανώνουν την εκδήλωση, να διατηρήσουμε την άποψη πως η απόσταση των επιστημών από τις μεταφυσικές αντιλήψεις δεν είναι απλά μεγάλη, αλλά εμποδίζει την ανάπτυξη τους. Δεν είναι, δα, και κάτι σπουδαίο αυτό που γράφουμε, έχει καταγραφεί από άλλους, σπουδαιότερους από εμάς εδώ και πολλά, πολλά χρόνια…

Ας πούμε, όμως, ότι οι «άγιοι» επιστήμονες έχουν την προσέγγιση πως η προσευχή βοηθά στην επιστημονική πρόοδο και θέλουν να το υπερασπίσουν. Υπάρχει, όμως, ένα θεματάκι όταν αυτό γίνεται με το μανδύα του πανεπιστημίου, σε μια κοινωνία, που, τυπικά τουλάχιστον, έχει ανεξιθρησκεία. Διότι, όπως είναι φανερό, εδώ δεν μιλάμε για προσευχή γενικά, αλλά για ορθόδοξη χριστιανική προσευχή.

Κι ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη (που δεν τα αφήνουμε). Είναι …εντυπωσιακό πού εστιάζονται οι σκοποί μιας ...αποτελεσματικής προσευχής: «στα οφέλη της στις σύγχρονες επιχειρήσεις»,  στην «παραγωγικότητα» και την «κερδοφορία» τους.

Οι «άγιοι» επιστήμονες δεν σέβονται ούτε καν τους ανθρώπους που πιστεύουν στην προσευχή, αφού τη χρησιμοποιούν για συγκεκριμένους «σκοπούς», συγκεκριμένης ιδεολογικής απόχρωσης.

Με καλή προσευχή, λοιπόν, (με τις ανάλογες τεχνικές και τις μεθόδους, όπως περιγράφεται…)  θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και η κερδοφορία. Θα αυξηθούν τα κέρδη, θα ζήσουν και οι εργαζόμενοι. Κάπως έτσι, ε; Μάλιστα. Ωραίο το σχηματάκι αλλά γνωστό. Είναι σαν να λέμε η προσευχή της «ελεύθερης αγοράς», στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, βεβαίως – βεβαίως… 

πηγή:www.imerodromos.gr

Recommended For You