Η Μεγαλύτερη απάτη: Facebook: Πώς μπορείς να μάθεις ποιος παρακολουθεί το προφίλ σου;

Χθες, το Σάββατο, δώσαμε το λόγο σε εσάς τους αναγνώστες. Μέσα από τη Facebook Σελίδα μαςτρέξαμε μία ψηφοφορία με 5 οδηγούς how-to για το Facebook και εσείς επιλέξατε ποιον θέλετε να δημοσιεύσουμε. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο.
Λίγο ή πολύ, όλοι αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί να κοιτάει το Facebook προφίλ μας. Για παράδειγμα, στο Κοινωνικό Δίκτυο LinkedIn υπάρχει η αντίστοιχη επιλογή, η οποία είναι περιορισμένη για τους free users και ολοκληρωμένη για τους paid users. Αν ξέραμε λοιπόν ότι ένας χρήστης κοιτάει καθημερινά το προφίλ μας, τότε θα βγάζαμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το χρήστη αυτό.
Παρατηρώ πολλούς Facebook φίλους μου να χρησιμοποιούν διάφορες εφαρμογές, οι οποίες υπόσχονται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι εφαρμογές αυτές όντως εμφανίζουν κάποιους χρήστες, αλλά παράλληλα βλέπω ότι δημοσιεύουν συνεχώς και spam περιεχόμενο με τους λογαριασμούς των φίλων μου. Τελικά, πολλοί χρήστες πέφτουν θύματα των εφαρμογών αυτών, οι οποίες μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν.
Θα σας συνιστούσα να απεγκαταστήσετε αμέσως τις όποιες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει, οι οποίες υπόσχονται να σας πουν ποιος βλέπει το προφίλ σας, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να το μάθετε. Ναι, δε μπορείτε να μάθετε ποιος βλέπει το προφίλ σας. Θα αναρωτιέστε αν πρέπει να με πιστέψετε, γι’αυτό επιτρέψτε μου να σας το τεκμηριώσω.
Το Facebook, στο κέντρο βοηθείας του, έχει δημιουργήσει υποκατηγορία «Μύθοι για το Facebook». Εκεί υπάρχει και η ερώτηση «Μπορώ να μάθω ποιος βλέπει το Χρονολόγιό μου ή πόσο συχνά το βλέπουν;» με την εξής απάντηση:
Όχι, το Facebook δεν παρέχει κάποια λειτουργία που να σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ποιος βλέπει το Χρονολόγιό σας ή μέρος αυτού, όπως τις φωτογραφίες σας. Αυτή η λειτουργία δεν παρέχεται ούτε από εφαρμογές τρίτων. Οι εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι σας δίνουν αυτή τη δυνατότητα θα αφαιρούνται από το Facebook για λόγους παραβίασης της πολιτικής. Μπορείτε να αναφέρετε εφαρμογές που δεν είναι αξιόπιστες.
Σταματήστε λοιπόν να ψάχνετε για εφαρμογές ή Facebook Σελίδες, οι οποίες σας υπόσχονται κάτι που δε μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αν ποτέ το Facebook ενεργοποιήσει μία τέτοια λειτουργία, να είστε σίγουροι πως θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
http://www.digitallife.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You