Η Επιγραφή της Σκοπιάς — Πασίγνωστη στο Μπρούκλιν

Η μεγάλη επιγραφή με τα κόκκινα γράμματα, ύψους 4,6 μέτρων, πάνω σε ένα κτίριο των παγκόσμιων κεντρικών γραφείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η οποία λειτουργεί ασταμάτητα 40 και πλέον χρόνια, είναι γνώριμο θέαμα στους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Πολλοί μάλιστα συμβουλεύονται τις ενδείξεις της ώρας και της θερμοκρασίας που έχει αυτή η επιγραφή.
Η Έμπονι, η οποία βλέπει την επιγραφή από το διαμέρισμά της στο Μπρούκλιν, λέει: «Μου αρέσει να βλέπω από το παράθυρο την ώρα και τη θερμοκρασία πριν φύγω για τη δουλειά. Με βοηθάει να μην αργώ και να ντύνομαι ανάλογα με τον καιρό».
Θα υπάρχει εκεί τα επόμενα 40 χρόνια η επιγραφή που δείχνει την ώρα και τη θερμοκρασία; Αυτό θα εξαρτηθεί από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του κτιρίου, επειδή οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σκοπεύουν να μεταφέρουν τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία τους στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Την πρώτη επιγραφή πάνω στο κτίριο την είχε τοποθετήσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του πριν από 70 και πλέον χρόνια. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τής έδωσαν τη μορφή που έχει σήμερα όταν αγόρασαν το κτίριο το 1969.
Η επιγραφή χρειάζεται τακτική συντήρηση με την οποία έχουν ασχοληθεί πολλοί νεαροί στο πέρασμα των ετών, κάνοντας τις απαραίτητες επισκευές όποτε και αν χρειάστηκε αυτό.
Κάποιος που εργαζόταν νυχτερινή βάρδια θυμάται: «Ένα βράδυ μάς τηλεφώνησε ο διευθυντής ειδήσεων ενός τηλεοπτικού σταθμού και μας είπε ότι το ρολόι της επιγραφής έχανε 15 δευτερόλεπτα. Μας ζήτησε να το φτιάξουμε επειδή ήθελε να το προβάλει στο βραδινό πρόγραμμα. Σε λίγο ένας νυσταγμένος τεχνικός διόρθωνε το πρόβλημα».
Η επιγραφή τροποποιήθηκε αρκετές φορές για να γίνει πιο ευανάγνωστη και πιο ακριβής. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες ενδείξεις της ώρας και της θερμοκρασίας σε βαθμούς Φαρενάιτ η θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου.
Το 2009, οι λάμπες νέον της επιγραφής αντικαταστάθηκαν με κόκκινους λαμπτήρες LED που είναι πιο αξιόπιστοι και εξοικονομούν από τα έξοδα συντήρησης τουλάχιστον 4.000 δολάρια ετησίως. Σήμερα, η επιγραφή καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια σε σχέση με το παρελθόν, και έτσι παρά το κόκκινο φως της είναι «πράσινη».
http://www.jw.org/el

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You