Η αυτοκρατορία Google ξανά-επιτίθεται

Από μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης, παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, λογισμικού κινητών, οργάνωσης γραφείου, μουσικής ακρόασης, κοινωνικής δικτύωσης και άλλα πολλά, τώρα εισέρχεται, με όχημα την εταιρεία-καπέλο Alphabet, στην έρευνα στον τομέα υγείας, στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, στην ανάπτυξη δικτύων και στις επενδύσεις σε startups

Η ιστορία έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει blockbuster στο Χόλιγουντ. Με πρωταγωνιστές δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές που συλλαμβάνουν μια πρωτοποριακή ιδέα, έναν έμπειρο μάνατζερ που αναλαμβάνει να τρέξει το όραμα των ιδρυτών, μια ισχυρή ομάδα από σπασικλάκια που παίζουν στα δάχτυλα τις νέες τεχνολογίες και μια ακόρεστη δίψα για διαρκή επέκταση, δραστηριοποίηση σε νέους τομείς, συνεχή βελτίωση και… αναγέννηση.

Αυτή είναι η ιστορία της Google, μιας εταιρείας που ξεκίνησε ως πρωτοποριακή μηχανή αναζήτησης στο αχανές περιβάλλον του Διαδικτύου και σήμερα λογίζεται αυτοκρατορία, αφού είναι πλέον όμιλος εταιρειών με πεδία δραστηριοποίησης που εκτείνονται από το Ιντερνετ και το ηλεκτρονικό εμπόριο έως την αυτοκινητοβιομηχανία και τη νέα γενιά προηγμένων φαρμάκων, από τους ηλεκτρονικούς χάρτες ως την κατασκευή drones και από τα λειτουργικά συστήματα κινητών συσκευών ως την ίδια την ανάπτυξη κινητών δικτύων.  Και μπορεί η Google του Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν να ξεκίνησε τη λειτουργία της -κατά το κλισέ του αμερικάνικου ονείρου- στο γκαράζ του σπιτιού μιας συμφοιτήτριας των δύο φίλων, πλην όμως από τις 10 Αυγούστου και μετά δηλώνει… Alphabet, με έδρα το Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας και στόχο την ανάπτυξη ενός κολοσσιαίου ιστού εταιρειών.

Από το Στάνφορντ στην κορυφή της επιτυχίας

Η Google ιδρύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1998 από δύο συμφοιτητές που γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, όπου έκαναν το διδακτορικό τους. Η ιδέα τους ήταν να παρουσιάσουν στο κοινό που καθημερινά προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο έναν αποτελεσματικό τρόπο εύρεσης δεδομένων, μια πρωτοποριακή μηχανή αναζήτησης. Μετά από μήνες ερευνών κατέληξαν σε ένα δικό τους σύστημα αναζήτησης το οποίο ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφάσισαν να ονομάσουν τη μηχανή αναζήτησης «Google», λέξη που προέρχεται από τον αναγραμματισμό του «googol». Για τους μη γνωρίζοντες, «googol» είναι ο μαθηματικός όρος που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για την απεικόνιση του αριθμού 10, ακολουθούμενου από 100 μηδενικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η μηχανή αναζήτησης των δύο συμφοιτητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, υπερκέρασε και ουσιαστικά εξάλειψε κάθε ανταγωνισμό και σταδιακά μετατράπηκε στη νούμερο ένα ηλεκτρονική διεύθυνση από πλευράς επισκεψιμότητας. Για του λόγου το αληθές, με βάση τα στοιχεία του περασμένου Μαΐου, το google.com ήταν διεθνώς μακράν πρώτο σε επισκεψιμότητα, με περισσότερους από 16.000.000.000 επισκέπτες ανά μήνα!

Συνοπτικά, η ταχύτατη ανάπτυξη της επιχείρησης από την πρώτη κιόλας στιγμή της ίδρυσής της οφείλεται τόσο στη μοναδικότητα του αρχικού της προϊόντος όσο και στη διαρκή αναζήτηση, εκ μέρους των ιδρυτών και των στελεχών της, νέων προϊόντων και νέων… προκλήσεων. Στο πέρασμα των χρόνων η αρχική μηχανή αναζήτησης της Google ανοίχτηκε σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, προχώρησε στην υιοθέτηση μιας πραγματικής αλυσίδας προϊόντων, σε συγχωνεύσεις, εξαγορές και συνεργασίες, με αποτέλεσμα σήμερα να προσφέρει λογισμικό, αλλά και e-mail (το γνωστό Gmail), προγράμματα οργάνωσης γραφείου (Google Drive) και κοινωνικής δικτύωσης (Google+). Επίσης ηγείται της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές Android και εδώ και καιρό συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών για την παραγωγή των κινητών συσκευών Nexus, ενώ έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την πλήρη επέκτασή της στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, αφού ήδη από το 2012 έχει εξαγοράσει τον πάλαι ποτέ κολοσσό των τηλεπικοινωνιών, την εμβληματική για τις ΗΠΑ εταιρεία Motorola.

Η Google ξεκίνησε, λοιπόν, από ένα γκαράζ το 1998 για να φτάσει σήμερα να γίνει ένας επιχειρηματικός κολοσσός εισηγμένος στη Wall Street, με περισσότερους από 46.000 εργαζομένους και από το 2007 και μετά, σύμφωνα με τις έρευνες αγοράς, η διασημότερη εταιρεία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας ακόμα και τη Microsoft. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εκφράσεις όπως «κάνω google», «γκουγκλάρω», «γκουγκλάρισμα», «google it» κ.λπ. είναι συνώνυμες με την έννοια «ψάχνω για πληροφορίες στο Διαδίκτυο» και έχουν καταχωριστεί στα βρετανικά λεξικά. Ανάλογους αν όχι υψηλότερους στόχους θέτει τώρα η Alphabet, το νέο όχημα του ομίλου που στόχο έχει να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο Σαντάρ Πιτσάι (με τη γυναίκα του) μέχρι σήμερα είναι α’ αντιπρόεδρος της Google και σύντομα νέος διευθύνων σύμβουλός της

Ενα νέο brand name γεννιέται

Η δυναμική του brand name της εταιρείας είναι τέτοια, όπως και τα διαθέσιμά της αλλά και οι προοπτικές της, που δύσκολα θα μπορούσε να περιοριστεί αυστηρά μέσα στα όρια του Διαδικτύου και της διαχείρισης πληροφοριών. Ηδη με το πέρασμα των χρόνων οι ιθύνοντες της εταιρείας, η οποία στο ενδιάμεσο εμπλουτίζει διαρκώς το δυναμικό της με νέα αλλά και πιο έμπειρα στελέχη, έχουν επιλέξει στρατηγικές συμμετοχές σε κλάδους της τεχνολογίας και της βιομηχανίας. Η Google σήμερα δηλώνει παρούσα στη βιομηχανία κατασκευής drones, στη φαρμακευτική βιομηχανία, στη δημιουργία ειδικών προϊόντων, ακόμα και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Με το χαρακτηριστικό, όμως, ότι σχεδόν κανένας απ’ αυτούς τους επιχειρηματικούς κλάδους δεν αποδεικνύεται προσώρας ιδιαίτερα κερδοφόρος. Συνεπώς φαίνεται μάλλον λογικό ότι το επόμενο στοίχημα της διοίκησης της Google ήταν να αναδιοργανωθεί ώστε να αρχίσει να γίνεται κερδοφόρα κάθε νέα της επένδυση. Η αναδιοργάνωση λοιπόν ξεκινά από την ίδια την επιχειρηματική σύνθεση του ομίλου. Και από την επωνυμία του. Κάπως έτσι γεννήθηκε η Alphabet, ένα νέο εταιρικό σχήμα που θα αναλάβει να διαχειριστεί το σύνολο των συμμετοχών της παλιάς Google, διαχωρίζοντας όμως τις κερδοφόρες επιχειρήσεις του ομίλου από εκείνες στις οποίες προς το παρόν κυριαρχεί η καινοτομία αλλά όχι τα κέρδη.

Οπως διευκρίνισαν οι ίδιοι οι εμπνευστές της ιδέας, η Alphabet θα δρα ως μητρική εταιρεία, ως εταιρεία-ομπρέλα που θα αντικαταστήσει την Google ως brand name. Για να επιτευχθεί αυτό, όλες οι μετοχές της Google θα περάσουν στη νέα μητρική εταιρεία-ομπρέλα, η οποία ουσιαστικά θα λειτουργεί ως holding company με νέο διοικητικό σχήμα. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο μάνατζμεντ, ο Λάρι Πέιτζ θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και ο συνιδρυτής Σεργκέι Μπριν, πρόεδρος. Ο τωρινός πρόεδρος της Google, Ερικ Σμιντ, θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της νέας μητρικής εταιρείας και ο σημερινός πρώτος αντιπρόεδρος της Google, ο ινδικής καταγωγής Σαντάρ Πιτσάι, θα αναλάβει νέος διευθύνων σύμβουλος της Google Inc. Η μεν Alphabet θα τρέχει τις νεότερες δραστηριότητες του ομίλου, όπως τα τμήματα επενδύσεων (Google Ventures) και έρευνας (Google X), τη μονάδα Nest για το έξυπνο σπίτι, ή τη μονάδα ανάπτυξης του αυτόνομου αεροπλάνου (drone), ενώ η Google, ως θυγατρική πλέον της Alphabet, θα έχει στην αρμοδιότητά της τις πιο παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, τις εφαρμογές (Google Maps), το YouTube και το λογισμικό Android. Στόχος πάντως είναι να επισπευστεί η σύσταση της νέας εταιρείας και η έγκρισή της από τις αμερικανικές εποπτικές αρχές, έτσι ώστε στο δ’ τρίμηνο του 2015 να δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά αποτελέσματα και των δύο εταιρειών – της Google και της Alphabet.

Το παρασκήνιο της σύστασης της νέας εταιρείας

«Η γέννηση της Alphabet είναι ένα συναρπαστικό, νέο κεφάλαιο στη ζωή της Google». Με τα λόγια αυτά παρουσίασε τις εξελίξεις μέσα από το προσωπικό του blog του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λάρι Πέιτζ, ο οποίος έλυσε και τις τυχόν απορίες για την επωνυμία της νέας εταιρείας: «Μας άρεσε το Alphabet διότι σημαίνει μια συλλογή γραμμάτων που αντιπροσωπεύουν μια γλώσσα, μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες της ανθρωπότητας και ο πυρήνας του τρόπου με τον οποίο δουλεύει η αναζήτηση του Google…». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η νέα εταιρική δομή θα είναι απλούστερη και θα βοηθήσει καλύτερα την ανάπτυξη της Google-Alphabet, αφού πλέον κάθε επιμέρους εταιρεία-μονάδα θα διατηρήσει την ανεξαρτησία των κινήσεών της υπό το νέο σχήμα.

Ο Λάρι Πέιτζ γράφει επίσης ότι στόχος της Alphabet είναι να καταστήσει τις δραστηριότητες του ομίλου πιο διαφανείς και ξεκάθαρες, παραδεχόμενος ότι κάποια από τα ενδιαφέροντα της εταιρείας ενδεχομένως να φαντάζουν περίεργα στους επενδυτές. Γράφει χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε ακόμα να κάνουμε πράγματα που άλλοι νομίζουν ότι είναι τρελά, αλλά εμάς μας συναρπάζουν απίστευτα». Αυτά τώρα θα τα τρέχει η Alphabet, ενώ η παλιά Google θα συνεχίσει να ασχολείται με τις παραδοσιακές εργασίες του ομίλου. Με το Ιντερνετ, τα email, τους χάρτες και το YouTube και το Αndroid…

Εκείνο που δεν έγραψε ο Πέιτζ στο blog του ήταν το γιατί επελέγη ξαφνικά τώρα να ανακοινωθεί το νέο σχήμα, από τη στιγμή που οι επαΐοντες γνώριζαν πως ο σχεδιασμός της μετάβασης είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και δεν υπήρχε μέχρι πρότινος βιασύνη. Οι γνωρίζοντες λένε ότι η Alphabet γεννήθηκε σε μια νύχτα επειδή ο εκλεκτός του Λάρι Πέιτζ για να τον διαδεχτεί στην ηγεσία της Google, ο 43χρονος Σαντάρ Πιτσάι, αντιπρόεδρος της Google αρμόδιος για το τμήμα νέων προϊόντων, δέχτηκε πρόταση από το Twitter για να αναλάβει νέος διευθύνων σύμβουλος. Αλλες πηγές της Silicon Valley λένε ότι παρόμοια πρόταση ετοίμαζε και η Microsoft για τον Ινδό «μάγο» των νέων τεχνολογιών. Η Google έπρεπε να δράσει. Και το έπραξε…

Εφόρμηση σε καινοτομίες

O Λάρι Πέιτζ, μετά τη διασφάλιση της διαδοχής του και τη διατήρηση του ελέγχου της Google μέσω του «εκλεκτού» του, μπορεί τώρα με τους παλιούς του συνεταίρους και συνεργάτες να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα νέα προϊόντα και τις καινοτομίες στις οποίες επενδύουν εδώ και χρόνια, ενίοτε διακινδυνεύοντας και τη χρηματιστηριακή επίδοση της Google. Πιο συγκεκριμένα, υπό τη θυγατρική πλέον Google Inc. θα λειτουργεί το Google, τo YouTube, το Google Play, το Android και το Google Maps. Κάτω από την ομπρέλα της Alphabet θα λειτουργούν τα πιο φιλόδοξα projects, όπως το Calico (που ασχολείται με την έρευνα στον τομέα υγείας), το Google X (που είναι το project για τα «έξυπνα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα»), το Google Fiber (που ασχολείται με την ανάπτυξη δικτύων), το Nest (που η Google αγόρασε το 2013 και αφορά «έξυπνα» προϊόντα για το σπίτι) και το Google Ventures (που ασχολείται με επενδύσεις σε startups). Ιδιαίτερα όσον αφορά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, προτεραιότητα θα έχει το τμήμα Google X και τα φιλόδοξα προγράμματά του (Project Wing, Project Loon, προγράμματα παροχής ασύρματου Ιντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές). Παρομοίως και η Calico θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία για να ασχοληθεί με την έρευνα στον τομέα της υγείας. Ηδη ασχολείται με projects για χαπάκια αντιγήρανσης και για τον σχεδιασμό «έξυπνων» φακών επαφής για διαβητικούς που θα μετράνε τα επίπεδα σακχάρου του χρήστη! Προσωπικό στοίχημα του έτερου συνιδρυτή του ομίλου, του Σεργκέι Μπριν, είναι η Nest Labs, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των smarthomes, η Google Robotics, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα (drones), και η Google Fiber, που ασχολείται με τη νέα εποχή στις επικοινωνίες (broadband, TV-on-demand) υψηλότατων ταχυτήτων. Στο χαρτοφυλάκιο της Alphabet θα περιληφθούν και οι επενδυτικοί κλάδοι του ομίλου Google Ventures και Google Capital, που χρηματοδοτούν κυρίως startups.

Η κινητή τηλεφωνία

Στην παλιά Google θα παραμείνουν τα σχέδια επέκτασης στην κινητή τηλεφωνία. Εξάλλου, είναι και το πνευματικό παιδί του νέου της διευθύνοντος συμβούλου Σαντάρ Πιτσάι. Ο ίδιος είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας προς την κινητή τηλεφωνία, όχι όμως μέσω συνεργασιών με τρίτους παρόχους, αλλά με τη δημιουργία ενός δικού της, αυτοτελούς δικτύου. Σήμερα η Google συνεργάζεται με παρόχους δικτύων όπως η Sprint και η T-Mobile, ενώ μέσω του παλιού δυναμικού της θυγατρικής της πλέον Motorola σχεδίασε τα «έξυπνα» τηλέφωνα Nexus, τα οποία όμως κατασκευάστηκαν από άλλες εταιρείες κινητών. Στόχος τώρα πια είναι να επανεκκινήσει το λεγόμενο Project Fi και να επεκταθεί η Google στην αγορά των τηλεπικοινωνιών μέσω της Google Fiver, μιας εφαρμογής δηλαδή που θα προσφέρει στους πελάτες της μια ultra-fast υπηρεσία broadband, με προσωπική δέσμευση του Σαντάρ Πιτσάι για «μεγαλύτερες ταχύτητες χωρίς υψηλότερες τιμές».

Η σαρωτική dream team

Λάρι Πέιτζ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Google, διευθύνων σύμβουλος της Alphabet

Εχει περάσει πολύς καιρός από το φθινόπωρο του 1996 όταν ο Λάρι Πέιτζ, φοιτητής ακόμα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, συνάντησε τον πρωτοετή Σεργκέι Μπριν και ουσιαστικά σφράγισε τη μοίρα και των δύο, αλλάζοντας ταυτόχρονα και την ιστορία στον χώρο του Ιντερνετ και των εταιρειών νέας τεχνολογίας. Είναι αυτός που θα αναλάβει την πιο δυναμική θέση στη νέα Alphabet. Ως πρόεδρος της Google, ο Πέιτζ ήταν υπεύθυνος για τις καθημερινές λειτουργίες της, αλλά και για την ανάπτυξη προϊόντων. Και στη νέα εταιρεία αναμένεται να είναι αυτός που θα τρέχει τις σημαντικές business.

Σεργκέι Μπριν, συνιδρυτής της Google, πρόεδρος στην Alphabet

Ο Σεργκέι Μπριν είναι ο έτερος συνιδρυτής της Google Inc. Είναι το πιο ανήσυχο πνεύμα από τους δύο και μάλλον ο πιο αντισυμβατικός. Δεν το έχει με τα αξιώματα, εντούτοις από το 2001 ως το 2011 διετέλεσε πρόεδρος στον τομέα της τεχνολογίας, έχοντας από κοινού την ευθύνη με τους Λάρι Πέιτζ και Ερικ Σμιντ για τις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας. Σήμερα συντονίζει τα ειδικά έργα της εταιρείας και παράλληλα έχει επιστρέψει στα θρανία, καθώς παρακολουθεί το διδακτορικό πρόγραμμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου εκπόνησε το μεταπτυχιακό του την ίδια χρονιά με τον Λάρι Πέιτζ. Ο Σεργκέι είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικών και έχει πάρει μεταπτυχιακή υποτροφία από το Αμερικανικό Ιδρυμα Επιστημών (NSF). Μεγάλη του αγάπη, τα ιπτάμενα οχήματα – ο ίδιος πιλοτάρει ελικόπτερα.

Ερικ Σμιντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, εκτελεστικός πρόεδρος στην Αlphabet

Ο Ερικ Σμιντ πήγε στην Google το 2001 και από τότε συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, μετατρέποντάς την από μια μικρή startup της Silicon Valley σε παγκόσμιο ηγέτη του τομέα της τεχνολογίας. Ως εκτελεστικός πρόεδρος, είναι αρμόδιος για τις εξωτερικές υποθέσεις της Google και θα έχει τις ίδιες αρμοδιότητες στην Alphabet: τη σύναψη συνεργασιών και τη διεύρυνση των επιχειρησιακών σχέσεων, την επαφή με κυβερνητικούς φορείς και γενικότερα τις σχέσεις της εταιρείας με… τον έξω κόσμο. Από το 2001 έως το 2011 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Google. Πριν από την Google ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novell και κατόπιν εργάστηκε στη Sun Microsystems. Πριν από αυτό, εργαζόταν ως ερευνητής στο Xerox Palo Alto Research Center, στην Bell Laboratories και στη Zilog. Εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικών το 2006 και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών το 2007.

Σαντάρ Πιτσάι, μέχρι σήμερα α’ αντιπρόεδρος, αρμόδιος για τα νέα προϊόντα της Google – Από τα μέσα Αυγούστου νέος διευθύνων σύμβουλος

Το πλήρες όνομά του είναι Πιτσάι Σανταραραγιάν, αλλά οι Αμερικανοί φίλοι του τον γνωρίζουν ως Σαντάρ Πιτσάι. Είναι 43 ετών, γεννήθηκε στο Μάντρας της Ινδίας, γόνος ευκατάστατης οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος μηχανικός της General Electric και κατόπιν διευθυντής εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών ειδών. Ο Σαντάρ Πιτσάι σπούδασε στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καραγκπούρ και κέρδισε υποτροφία για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Ολως παραδόξως δεν στρατολογήθηκε αμέσως από την Google, αλλά αρχικά εργάστηκε στην Applied Materials και στη συνέχεια στην McKinsey & Company. Στην Google βρέθηκε μόλις το 2004, αρχικά ως επικεφαλής του τμήματος νέων τεχνολογιών και προϊόντων. Εκεί δημιούργησε τα κορυφαία εργαλεία περιήγησης Google Chrome και Chrome OS, που έσπασαν την έως τότε παντοκρατορία του Internet Explorer. Στη συνέχεια υπέγραψε προϊόντα όπως τα Google Drive και οι εφαρμογές στα Gmail και Google Maps. Στις 13 Μαρτίου 2013 ο Σαντάρ Πιτσάι παρουσίασε ένα νέο προϊόν για λογαριασμό της Google, το λειτουργικό σύστημα Android για κινητές συσκευές, και αυτομάτως μπήκε στην ελίτ ομάδα του ομίλου και στο μάτι πολλών ανταγωνιστριών εταιρειών που δοκίμασαν να τον προσεγγίσουν δελεάζοντάς τον με μεγάλες αμοιβές και μεγάλα αξιώματα. Η παραμονή του στην Google οφείλεται κυρίως στην αδυναμία που του έχει ο Λάρι Πέιτζ, στην υπόσχεση για αναβάθμισή του (που τώρα έγινε πραγματικότητα) και στα 50 εκατ. δολάρια πάγια ετήσια αποζημίωση την οποία ελάμβανε ως αντιπρόεδρος, αμοιβή που αναμένεται τώρα πια σχεδόν να διπλασιαστεί! Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος με την Αντζαλί, με την οποία γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά και προφανώς ζει το απόλυτο αμερικάνικο όνειρο…

http://www.protothema.gr

Recommended For You