Η απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις συνεχίζεται!

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τις τελευταίες μέρες από όλους τους χρήστες κινητώντηλεφώνων, ανεξαιρέτως, καθώς σε έξαρση βρίσκεται η δράση επιτήδειων που υπερχρεώνουντους λογαριασμούς μας.

Νούμερα εκτός Ελλάδας κάνουν αναπάντητες κλήσεις στα κινητά των χρηστών και αν αυτοί επιχειρήσουν στη συνέχεια να τα καλέσουν, χρεώνονται με υπέρογκα ποσά, μέρος των οποίων καταλήγει στους επιτήδειους. Η ΕΕΤΤ εξέδωσε σχετική προειδοποίηση ώστε να ενημερώσει τους χρήστες και να αποφευχθούν αυτά τα δυσάρεστα συμβάντα.

phone-scam

“Η ΕΕΤΤ συνιστά στους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή προτού προβούν σε επανάκληση εισερχομένων κλήσεων από το εξωτερικό, των οποίων δε γνωρίζουν την προέλευση, λόγω ενδεχόμενης αυξημένης χρέωσης. Έχει διαπιστωθεί ότι πραγματοποιούνται απρόσκλητες κλήσεις από αριθμούς του εξωτερικού οι οποίες σκόπιμα εμφανίζονται ως αναπάντητες. Με τον τρόπο αυτό, ο καλών επιδιώκει κακόβουλα να παροτρύνει τον καλούμενο συνδρομητή, ώστε να καλέσει τον αριθμό και να υποστεί, στη συνέχεια, υψηλή χρέωση.”

Τα νούμερα αυτά ξεκινούν συνήθως από +375, +371 ή +359 και αντιστοιχούν σε Λευκορωσία, Λετονία και Βουλγαρία αντίστοιχα. Σε περίπτωση που τα καλέσετε και απαντήσουν, μπορεί να χρεωθείτε ακόμη και πάνω από €20, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προτού αντιληφθείτε ότι πρόκειται για «απάτη». Αν, λοιπόν, βρείτε «περίεργες» αναπάντητες κλήσεις στη συσκευή σας, καλύτερα να τις αγνοήσετε και να τις διαγράψετε από το ιστορικό σας. Σημειωτέον πως οι κλήσεις πραγματοποιούνται κυρίως πολύ βραδυνές ή πρωϊνές ώρες.

phone-scam-2

Επιπλέον, η ΕΕΤΤ έχει εκδώσει ανακοίνωση και τις χρεώσεις των ΥΠΠ (Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης) που χρεώνουν αρκετά τους καταναλωτές (χωρίς να συνδέονται με την προαναφερθείσα απάτη) και αφορούν τους δεκαψήφιους αριθμούς 901ΧΧΧΧΧΧΧ, 909ΧΧΧΧΧΧκαι τους πενταψήφιους σύντομους κωδικούς 14ΧΧΧ, 190ΧΧ-195ΧΧ και 54ΧΧΧ.

http://www.digitallife.gr

Recommended For You