Η Ανοιξιάτικη απαγωγή που συγκλόνισε την Αθήνα το 1935

Το χαμόγελο της άνοιξης και οι νεανικές εξάψεις προκαλούσαν πάντα ερωτικές φουρτούνες. Σφοδροί έρωτες, επεισόδια, μονομαχίες για δυο όμορφα μάτια, απαγωγές και εγκλήματα σημειώνονταν πάντα στις αρχές του Απρίλη.

Έμεινε δε, αξέχαστη στους παλιότερους η νυχτερινή απαγωγή της Ραμόνα, όπως ονομαζόταν η «καλλιτέχνις» που εργαζόταν στο πασίγνωστο προπολεμικό καμπαρέ της Ομόνοιας με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Παριζιάνα».

Εκεί σύχναζε ο επίσης πασίγνωστος χρηματιστής –γόνος μιας από τις σημαντικότερες οικονομικές οικογένειες της χώρας– παραγγέλνοντας τις σαμπάνιες με το… τσουβάλι!

Τις πρώτες ημέρες, ή μάλλον νύχτες του Απριλίου 1935 ο χρηματιστής είχε φτάσει στο σημείο να σπαταλά κάθε βράδυ μέχρι και εκατό χιλιάδες δραχμές στο καμπαρέ.

Μία από εκείνες τις βραδιές ο νεαρός χρηματιστής δεν βρήκε την Ραμόνα του στο μαγαζί. Πληροφορήθηκε δε, ότι το αντικείμενο του πόθου του απουσίαζε. Η ψιλόλιγνη μελαχρινή Νοτιοαμερικάνα, με σαρκώδη χείλη, κοντό μαλλί και αμυγδαλωτά μάτια, βρισκόταν στο άλλο χορευτικό καμπαρέ της πλατείας Ομονοίας, στο «Παβιγιόν Μπλέ». Εκεί, Έλληνες ομογενείς είχαν δημιουργήσει μια θάλασσα από σαμπάνια και… έπνιγαν την όμορφη Ραμόνα.

Εκεί βρέθηκε και ο χτυπημένος από την Άνοιξη και τον έρωτα πρωταγωνιστής μας και βάλθηκε να ανταγωνιστεί σε σπατάλη τους ομογενείς. Αλλά ο συναγωνισμός ήταν σκληρός και οι σαμπάνιες ατελείωτες, ενώ έξω είχε αρχίσει να ξημερώνει. Τότε ο Μενέλαος –ο νεαρός χρηματιστής– έκανε νόημα στον σερβιτόρο, τον οποίο είχε ήδη τακτοποιήσει… οικονομικώς.

Η Ραμόνα απήχθη και το μεσημέρι την βρήκε παντρεμένη να ταξιδεύει για το Παρίσι.

Το θέμα μονοπώλησε τις στήλες του Τύπου, ενώ η οικογένεια του ερωτιδέα χρηματιστή, έκανε καιρό να εμφανιστεί στα κοσμικά σαλόνια. Εντύπωση δε προκάλεσαν οι δηλώσεις της συναδέλφου της απαχθείσης, της εικονιζόμενης Μιμής Γιοσέβα, η οποία ευχόταν να βρεθεί κάποιος να την απαγάγει…

http://mikros-romios.gr

Recommended For You