Ηλεκτροσόκ κατά του εθισμού στο Facebook!

Περνάς πολλές ώρες στο Facebook; Μάλλον χρειάζεσαι ένα ηλεκτροσόκ! Δύο διδακτορικοί Αμερικανοί φοιτητές του ΜΙΤ κατέληξαν στη συγκεκριμένη εναλλακτική μέθοδο για να σταματήσουν τον εθισμό στο Facebook όταν συνειδητοποίησαν ότι περνούσαν πάνω από 50 ώρες εβδομαδιαίως στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα που αποκαλύπτει την ιστοσελίδα που επισκέπτεται ο χρήστης κατά τη διάρκεια της πλοήγησής του στο διαδίκτυο. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί έναν κρυφό προσωρινό κώδικα, ο οποίος συνδέεται με τη θύρα USB του υπολογιστή και στη συνέχεια με το ποντίκι. Το ποντίκι είναι παράλληλα συνδεδεμένο με ηλεκτρόδια, τα οποία ενεργοποιούνται μόνο όταν καλύπτονται οι όροι που έχουν εκ των προτέρων θέσει οι δύο φοιτητές.
Αυτό που τους δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η διασύνδεση του software με το hardware και χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες για να βρουν τη λύση, όπως αναφέρουν.
Οι δύο Αμερικανοί διαβεβαιώνουν ότι η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ μικρή και δεν προξενεί πρόβλημα στο χρήστη-αποδέκτη. «Το ηλεκτροσόκ δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι ακίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Dan McDuff , ο ένας εκ των δύο φοιτητών.
«Θα πρέπει, ωστόσο, να ακολουθείται η σωστή διαδικασία, προκειμένου να παρατηρηθεί αξιόλογη, έστω και προσωρινή, μείωση της χρήσης του Facebook», συμπληρώνει ο McDuff.
Η εν λόγω πειραματική εφαρμογή ονομάστηκε Pavlov Poke, με ευθεία αντιπαραβολή στο σκυλί του Παβλόφ.
http://rizopoulospost.com

Recommended For You