Ζημιές σε 15 σπίτια από τη φωτιά στο Μαραθώνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στον οικισμό Αύρα στο Μαραθώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυρκαγιά έχουν υποστεί ζημιές περίπου δεκαπέντε σπίτια.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον οικισμό Αύρα, ανάμεσα στο Κάτω Σούλι και το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.
Ο οικισμός Αυρα έχει εκκενωθεί και επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος, οι οποίες συνεχώς ενισχύονται, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως 7 μποφόρ.
Στις 2.00 το μεσημέρι επιχειρούσαν 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, 30 οχήματα και 60 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα.
Οι φλόγες πέρασαν μέσα στον οικισμό και τις αυλές των σπιτιών, ενώ, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, έχουν καεί τρία σπίτια, και σε πολλά άλλα έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές. Τα σπίτια που κάηκαν βρίσκονται στις οδούς Φαιάκων, Φωκίδος και Σποράδων.
Όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, εξετάζεται η φωτιά να προκλήθηκε ατύχημα με όχημα του Ναυτικού, το οποίο έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ.
Οι φλόγες πέρασαν από το σημείο του ατυχήματος, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν άρχισαν από εκεί.
Την έρευνα έχει αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, με τις εκτιμήσεις πάντως να συγκλίνουν ότι η καταστροφική πυρκαγιά άρχισε από το τροχαίο ατύχημα.
Ο δήμαρχος Μαραθώνος, Ιορδάνης Λουίζος, λόγω της δύσκολης κατάστασης που δημιουργήθηκε, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, αφού, όπως είπε, έχουν καεί σπίτια.
Πυρκαγιά και στο Σερνικάκι Φωκίδας
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σερνικάκι Φωκίδας.
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 24 πυροσβέστες με 13 υδροφόρα οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.
http://www.ethnos.gr

Recommended For You