Εφαρμογή του Facebook για την αποστολή αρχείων έως 1 GB

Τη δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων με μέγεθος έως και 1 GB θα έχουν από σήμερα οι χρήστες του Facebook, καθώς γι’ αυτό τον σκοπό το κοινωνικό δίκτυο λανσάρει την εφαρμογή  Pipe
Διαθέσιμο από το Κέντρο Εφαρμογών, το Pipe δεν θέτει κανέναν περιορισμό στο είδος των αρχείων που μπορεί κανείς να αποστείλει.
Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ εύκολη, ενώ το 1 GB ισοδυναμεί με περίπου 15 ώρες μουσικής. Για την αποστολή ενός αρχείου, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ενεργοποιήσει το  Pipe ο αποστολέας, ενώ με την αποστολή θα ειδοποιηθεί ο παραλήπτης να εγκαταστήσει κι εκείνος την εφαρμογή στον λογαριασμό του.
Η ανταλλαγή των αρχείων γίνεται σε πραγματικό χρόνο, χωρίς μάλιστα να περνά από τους σέρβερ του Facebook. Αν όμως ο παραλήπτης είναι offline, τότε το αρχείο θα αποθηκευτεί σε ένα προσωρινό ψηφιακό «εικονικό δίσκο», ο οποίος έχει χωρητικότητα 100 ΜΒ. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των «εικονικών δίσκων» που μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή ένα μέλος του δικτύου.
Προς το παρόν, το  Pipe είναι προσβάσιμο μόνο μέσω PC. Το Facebook υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει και μια εκδοχή της συσκευής για «έξυπνες» συσκευές.
http://portal.kathimerini.gr/

Recommended For You