Ευκλείδης Τσακαλώτος: ποιος ο «Λονδρέζος» νέος υπουργός Οικονομικών

imagesΟ επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους οικονομικούς εταίρους για τη διευθέτηση του χρέους Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Γεννημένος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 1960, o Έλληνας οικονομολόγος και πολιτικός από την πλευρά του πατέρα Στέφανου Τσακαλώτου κατάγεται από παλιά οικογένεια της Πρέβεζας.

Ξάδερφος του παππού του ήταν ο στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φοίτησε στο κολέγιο Ήτον και σπούδασε οικονομικά & πολιτικές επιστήμες στα πανεπιστήμια του Σάσεξ και της Οξφόρδης.

Δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Κεντ και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο είναι τακτικός καθηγητής από το 2010.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι παντρεμένος με τη Σκωτσέζα οικονομολόγο Χέδερ Γκίμπσον, διευθύντρια του Τμήματος Ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Recommended For You