Ετοιμοθάνατος επιστήμονας μετατρέπει τον εαυτό του στο πρώτο cyborg

Να μετατραπεί στο πρώτο cyborg (ον με ταυτόχρονα βιολογικά και τεχνητά τμήματα) αποφάσισε Βρετανός επιστήμονας που πάσχει από νευροεκφυλιστική νόσο τελικού σταδίου.

Ο δρ. Πίτερ Σκοτ – Μόργκαν διαγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα το 2017 εντούτοις αρνήθηκε να δεχτεί τη «μοίρα» του και αποφάσισε να προσπαθήσει να επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής του χρησιμοποιώντας προς όφελος του την τεχνολογία και τις γνώσεις του.

Ο 61 Πίτερ μάλιστα δηλώνει ότι σκοπεύει να αναβαθμίσει το σώμα και τον εγκέφαλό του με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές που έχει περάσει από τον κόσμο  τα τελευταία 13.8 χρόνια.

Ο ρομποτιστής αυτός ξεπροβάλλει μετά από 24 μέρες εντατικής φροντίδας και αποκαλύπτει ότι ο «Πίτερ 2.0» είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμος στο διαδίκτυο.

« Γεια σας είμαι το μέλλον. Είμαι η πρώτη έκδοση του Πίτερ,2.0, θα συνεχίσω να εξελίσσομαι πεθαίνοντας σαν άνθρωπος και ζώντας σαν cyborg.», αναφέρει.

«Όλες οι απαραίτητες ιατρικές διαδικασίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία», έγραψε ο ίδιος στο Twitter και συνέχισε: «Η μικρή συσκευή που με βοηθά να αναπνέω κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο από τον Νταρθ Βέιντερ».

«Η ομιλία είναι όλη τεχνητή αλλά τουλάχιστον ακούγεται σαν εμένα και πάλι», είπε.

Η διαδικασία περιέλαβε μια σειρά από εγχειρήσεις για την εισαγωγή ενός σωλήνα σίτισης απευθείας στο στομάχι του, έναν καθετήρα στην ουροδόχο κύστη του και έναν σάκο κολοστομίας στο έντερό του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τουαλέτας και σίτισης. Υποβλήθη επίσης σε λαρυγγεκτομή για να αποφύγει τον κίνδυνο το σάλιο να εισέλθει στους πνεύμονές του.

Ο Σκοτ – Μόργκαν έχει πλέον τεχνητή ομιλία και δημιούργησε μια ενσάρκωση του προσώπου του η οποία έχει σχεδιαστεί για να απαντά χρησιμοποιώντας γλώσσα του σώματος με τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης δημιούργησε μια τεχνολογία για τα μάτια η οποία του επιτρέπει να χειρίζεται υπολογιστές, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργείο με λέιζερ για τα μάτια, έχει τέλεια όραση στα 70 εκατοστά (η απόσταση από μια οθόνη υπολογιστή).

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αναπηρική του καρέκλα είναι κατασκευασμένη με έξυπνο τρόπο καθώς του επιτρέπει να σταθεί, να ξαπλώσει ανάσκελα και να μετακινηθεί γρήγορα στο χώρο.

«Δεν πεθαίνω, μεταμορφώνομαι. Αχ, πόσο αγαπώ την επιστήμη» επιμένει ο Σκοτ – Μόργκαν απαντώντας στους ειδικούς που υποστηρίζουν ότι πιθανότατα του μένει ένα χρόνος ζωής .

Πηγή: https://www.skai.gr

Recommended For You