Ενοπλη επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ – Σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού

Ενοπλη επίθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Μία από τις σφαίρες των αγνώστων εντοπίστηκε μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν κατά ριπάς με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ. Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.
Από το σημείο έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής εννέα κάλυκες, ενώ όπως ενημερώσε η ΝΔ, στο γραφείο πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα.
Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.
Παράλληλα, στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα μισοκαμμένο αυτοκίνητο, το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει χρησιμοποιηθεί από τους δράστες της επίθεσης. Το αυτοκίνητο, που έχει κλαπεί από την περιοχή της Μεταμόρφωσης, είναι μάρκας Toyota Auris, γκρι χρώματος και μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Η περιοχή γύρω από τα γραφεία της ΝΔ έχει αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική, που προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες, για τους δράστες της επίθεσης ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο κτίριο για να εντοπιστούν τυχόν σφαίρες και σε άλλα σημεία, πέραν του γραφείου του πρωθυπουργού.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λ. Κατσώνη από Δοϊράνης στο ρεύμα προς Αμφιθέα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.
Κεδίκογλου: Στόχος ήταν το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά
«Βρεθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού από την επίθεση με καλάσνικοφ», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι στόχος ήταν το γραφείο του κ.Σαμαρά.
Ο κ.Κεδίκογλου απηύθυνε έκκληση σε όλον τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας. Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».
Κεφαλογιάννης: Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό
«Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση.
«Ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα», είπε ο κ.Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε ότι «η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο».
ΔΗΜΑΡ: Ακραία τρομοκρατική ενέργεια
Την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε η ΔΗΜΑΡ διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλου.
«Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.
«Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί», πρόσθεσε.
ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι πρακτικές τυφλής βίας
Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ.Σκουρλέτης ανέφερε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο και αποπροσανατολίζουν από τα προβλήματα της εποχής μας».
«Εύχομαι οι ενέργειες αυτές να μην αξιοποιούνται με στρατηγική που υπονομεύει τη Δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ.Σκουρλέτης.
http://www.ethnos.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You