Εδώ Λιλιπούπολη επιστρέφει στο Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ διαβάστε για τα επεισόδια αυτής της βδομάδας!

Κάθε μέρα, λίγο μετά τις 09:30 το πρωί, η θρυλική «Λιλιπούπολη» θα μεταδίδεται στις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, προς το τέλος της εκπομπής «Ράδιο με θέα» με τον Δημήτρη Τρίκα. Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980. Η σειρά ακουγόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, διευθυντής του οποίου ήταν ο Μάνος Χατζιδάκης. Η εκπομπή θεωρείται στις μέρες μας «θρυλική» τόσο για την πρωτοτυπία και την ποιότητά της, όσο και για την επίδραση της στη γενικότερη περίοδο. Ο τίτλος αντλεί το όνομα από το κλασσικό βιβλίο «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ», όπου οι Λιλιπούτιοι αναφέρονται ως μικρόσωμοι άνθρωποι.

images

Στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας:

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015: «Χειμερινά σπορ». Ο δήμαρχος Χαρχούδας και η Πιπινέζα παίρνουν κάρτα από τον Πρίγκιπα που, μαζί με τη Χιονάτη, βρίσκονται για σκι στο Σαν Μόριτς. Μπροστά στα παράπονα της Πιπινέζας, ο Χαρχούδας της κάνει το χατίρι και πάνε κι αυτοί για σκι στο βουνό Λιλιμπάγια. Κάποια στιγμή, ο Χαρχούδας γλιστράει με τα σκι και χάνεται. Η μάγισσα Μπρουνχίλντα και ο δόκτωρ Δρακατόρ που κάνουν βόλτα με το έλκηθρο ακούν τις φωνές της Πιπινέζας και με τη βοήθεια του Βολφ, του μεγάλου σκύλου Αγίου Βερνάρδου της Μπρουνχίλντας, βρίσκουν τελικά τον δήμαρχο.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015: «Η επιστροφή της Χιονάτης». Η Χιονάτη γυρίζει στη Λιλιπούπολη μέσα σε μια τεράστια χιονόμπαλα και πηγαίνει στο σπίτι του Μπιξ-Μπιξ και της Μπομπίλας, όπου τους διηγείται τον τσακωμό της με τον Πρίγκιπα στις χειμερινές τους διακοπές.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015: «Ιστορίες από το Σαν Μόριτς». Η Χιονάτη βρίσκεται ακόμα στο σπίτι του Μπιξ-Μπιξ και της Μπομπίλας και τους λέει ιστορίες από το Σαν Μόριτς, όπου συνάντησε όλους τους ήρωες των γνωστών παραμυθιών.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015: «Η επιστροφή της Χιονάτης-2». Κάτω από δυνατή βροχή, η Χιονάτη χτυπά την πόρτα του Πρίγκιπα και του ζητά να της ανοίξει. Εκείνος νομίζει ότι είναι ο Χαρχούδας και του κάνει πλάκα. Όταν καταλαβαίνει ότι είναι πραγματικά η Χιονάτη του, της ανοίγει, αλλά είναι πλέον αργά: η Χιονάτη έχει κρυολογήσει.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015: «Φωτογραφίες». Με αφορμή την “Οπτικοακουστική Έκθεση Χαρχουδικής σκέψης και δραστηριότητας” που θα πραγματοποιηθεί στο Χαρχούδειο Μέγαρο, ο δήμαρχος Χαρχούδας, με τη βοήθεια της Πιπινέζας, φωτογραφίζεται και βγάζει λόγους σε διάφορα σημεία της Λιλιπούπολης.

Recommended For You