Είναι οι γυναίκες πιο έξυπνες από τους άντρες;

Αν και η Nasa το έχει πει εδώ και χρόνια ότι η συνδυαστική ικανότητα του γυναικείου εγκεφάλου είναι μακράν ισχυρότερη του ανδρικού -εξ ου και τα πληρώματά της πλέον περιλαμβάνουν και γυναίκες- χρειάστηκαν μερικές χιλιάδες συγκριτικά IQ τεστ επιπλεόν για να αποδειχθεί και επιστημονικά η υπεροχή του θηλυκού μυαλού.
Για πρώτη φορά τα τεστ νοημοσύνης φανερώνουν ότι οι γυναίκες είναι πλέον πιο έξυπνες από τους άνδρες, υποστηρίζει μια νέα έρευνα που σίγουρα θα ανατρέψει τους μύθους που ίσχυαν μέχρι σήμερα για την γυναικεία νοημοσύνη.

Από τότε που ξεκίνησαν να χρησιμοποιύνται IQ τεστ (εδώ και 100 χρόνια περίπου) οι γυναίκες βρισκόταν πίσω σε επιδόσεις.

“Τα τελευταία 100 χρόνια οι επιδόσεις τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών έχουν αυξηθεί. Η διαφορά είναι πως στις γυναίκες η αύξηση είναι ταχύτερη” σημειώνει ο ειδικός επί των IQ τεστ James Flynn. “Είναι αποτέλεσμα του μοντέρνου τρόπου ζωής. Οι πολυσύνθετες απαιτήσεις του μοντέρνου κόσμου αναγκάζει τον εγκεφαλό μας να προσαρμόζεται και ανεβάζει το IQ μας” συνεχίζει.

Τι ακριβώς άλλαξε και από εκεί που οι γυναίκες βρίσκονταν σταθερά 5 βαθμούς πίσω από τους άνδρες πέρασαν μπροστά;

Οι ερευνητές και οι ψυχολόγοι εικάζουν πως για όλα φταίει το multi tasking και συντάσσονται με την άποψη της Nasa το ότι τον τελευταίο μισό αιώνα η ζωή των γυναικών έχει γίνει μακράν πιο απαιτητική είναι η απάντηση.

Στην έρευνά του, ο Flynn μάλιστα συγκέντρωσε τα αποτελέσματα τεστ από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Αργεντινή και την Εσθονία.

Σύμφωνα με αυτά, στις δυτικές χώρες το «χάσμα» ανάμεσα στις «επιδόσεις» ανδρών και γυναικών σε τεστ νοημοσύνης έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και σε μερικές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν.

http://www.briefingnews.gr

Recommended For You