Διαγωνισμός SchoolLab – Πως μπορώ να συμμετέχω;

Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα επικοινωνίας της επιστήμης στα σχολεία ξεκινάει!

Αν είσαι μαθητής 10 έως 15 ετών ή εκπαιδευτικός, τότε σχημάτισε την ομάδα σου, γύρισε το δικό σου βίντεο και λάβε μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό SchoolLab!

Γίνε εσύ το επόμενο μεγάλο ταλέντο του SchoolLab και κέρδισε πλούσια δώρα!

images

Τι είναι το SchoolLab;

Το SchoolLab είναι ένα πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός βίντεο με θέμα την επιστήμη, τον οποίο διοργανώνουν τοBritish Council σε συνεργασία με την SciCo και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές από 10 έως 15 ετών από όλα τα δημοτικά και τα γυμνάσια της χώρας

Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη.

  • Οι μαθητές σχηματίζουν τις ομάδες τους μαζί με έναν υπεύθυνο καθηγητή. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με πολλές ομάδες.
  • Αρχικά η ομάδα πρέπει να δημιουργήσει τον λογαριασμό της. Στο site http://school-lab.org/index.php/el/ , πάνω δεξιά, δημιουργούμε τον λογαριασμό μας δηλώνοντας τα στοιχεία της ομάδας καθώς και των ατόμων που θα συμμετέχουν.
  • Συνιστούμε στις ομάδες να κάνουν εγγραφή, ακόμα και αν δεν έχουν δημιουργήσει το βίντεό τους, ώστε να αποφευχθούν τεχνικά προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

Τι είναι οι μέντορες;

Οι μέντορες είναι παλιοί Famelabbers, δηλαδή νέοι ερευνητές που έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμό αντίστοιχο με τοSchoolLab αλλά για ενήλικες, και οι οποίοι είναι εδώ για να σας βοηθήσουν! Κατά την εγγραφή σας θα πρέπει να δηλώσετε ποιον επιθυμείτε για μέντορα ώστε να επικοινωνείτε μαζί του για όποια υποστήριξη. Προκειμένου να επιλέξετε σωστά, μπορείτε να δείτε να βιογραφικά τους εδώ.

Πως μπορώ να φτιάξω το video μου και τι πρέπει να έχει αυτό;

Ο μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο όπου θα παρουσιάζουν ένα επιστημονικό φαινόμενο ή ζήτημα με τον δικό τους διασκεδαστικό, απλό και κατανοητό τρόπο! Στο site του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε τις συμμετοχές προηγούμενων ετών ώστε να δείτε κάποια παραδείγματα.

Πότε λήγει ο διαγωνισμός;

Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα 09 Μαρτίου 2015, 23.59.

Ανέβασα το βίντεό μου. Και τώρα;

Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις συμμετοχές. Οι δέκα καλύτερες ομάδες θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό το Σάββατο 21 Μαρτίου όπου θα ανακοινωθούν οι τρείς πρώτοι! Ο τελικός θα γίνει στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας “2nd Athens Science Festival”.

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Βαγγέλη Κραββαρίτη στο 2103692361 ή στοVangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

Recommended For You