Δείτε σε time-lapse video τους δορυφόρους του Δία, στο ταξίδι τους γύρω από τον γίγαντα του ηλιακού συστήματος

Μπορεί το διαστημόπλοιο Juno της NASA να είναι σε τροχιά γύρω από τον Δία, όμως χρειάζεται χρόνο να βγάλει φωτογραφίες για πρώτη φορά από τόσο κοντά στον μεγάλο πλανήτη. Το Juno βρίσκεται σε μεγάλη ελλειπτική τροχιά εδώ και 53 μέρες γύρω από τον Δία, οπότε μπορεί να περνά μόνο λίγες ώρες κοντά στον πλανήτη. Τώρα, το διαστημόπλοιο απομακρύνεται από τον Δια, και δεν θα ξαναπλησιάσει τον πλανήτη μέχρι τις 27 Αυγούστου.

φδγ

Καθώς όμως περιμένουμε τις νέες φωτογραφίες του Δία, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό μέρος του βίντεο από την τελευταία του προσέγγιση στον πλανήτη. Μέσα στον Ιούνιο, το διαστημόπλοιο έβγαλε φωτογραφίες όλου του συστήματος του Δία, όσο πλησίαζε όλο και πιο κοντά. Η NASA ένωσε αυτές τις φωτογραφίες σε ένα time-lapse, που δείχνει καθαρά τους δορυφόρους του Δία, Ιώ, Ευρώπη, Γανυμήδη και Καλλιστώ σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για το βίντεο τραβήχτηκαν στις 12 Ιουνίου, όταν το Juno ήταν 10 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον Δία, και στις 29 Ιουνίου όταν 3 εκατομμύρια μίλια μακριά. Το αποτέλεσμα σου κόβει την ανάσα, αλλά η NASA μετέτρεψε αυτό το βίντεο σε ένα μικρό trailer για την αποστολή του Junο. Το βίντεο ξεκινάει με μια απόδοση στην μελέτη του Γαλιλαίου, αφού ο αστρονόμος του 17ου αιώνα ήταν ο πρώτος που παρατήρησε τους δορυφόρους του Δία σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Μετά η κάμερα ζουμάρει μέσα στο τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου, καθώς η μουσική κορυφώνεται, αποκαλύπτοντας τους δορυφόρους σε κίνηση.

Αυτό αποτελεί μια επική απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει η εξερεύνηση του διαστήματος και μια υπενθύμιση ότι η 27η του Αυγούστου αργεί ακόμα.

http://www.digitallife.gr

Recommended For You