Δείτε δωρεάν on line: 10 ταινίες διαμάντια του νέου Ελληνικού κινηματογράφου

Όταν ακούς τη φράση ”ελληνική ταινία” το μυαλό σου πηγαίνει αμέσως στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, στον Λάμπρο Κωσταντάρα, στην Ζωή Λάσκαρη και στα μιούζικαλ του Διαλανίδη.

Μέσα από αυτές γνωρίσαμε την Ελλάδα στα χρόνια της βασιλείας, είδαμε τις δύσκολες εποχές του εμφυλίου, της γερμανικής κατοχής και της μεταπολίτευσης. Γελάσαμε με τις χιλιοακουσμένες αλλά κλασσικές ατάκες του Χατζηχρήστου, κλάψαμε με την ”Υπολοχαγό Νατάσσα” και είδαμε μια άλλη πλευρά της Ελλάδας μέσα από τον ”Κατήφορο” του Δαλιανίδη.Ωστόσο ο ελληνικός κινηματογράφος δεν τελείωσε στο ασπρόμαυρο πανί της Φίνος Φιλμς. Μπορεί να υπήρξε ένα τεράστιο κενό στις ντόπιες παραγωγές και ο κόσμος να μην έβλεπε πια ελληνικές ταινίες στον κινηματογράφο, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Έλληνες δημιουργούς να συνεχίσουν να αφηγούνται ιστορίες στην μεγάλη οθόνη.

Παρακάτω θα βρεις 10 ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, που κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να ξαναπάει σινεμά για να ακούσει ελληνικά.

Καλή διασκέδαση λοιπόν!

Αγάπη στα 16

Σκηνοθεσία Κώστας Χαραλάμπους με τους: Γιώργος Γεροντιδάκης, Μαρκέλλα Παππά, Μπέτυ Βαλάση, Αντώνης Λουδάρος

Ο Αλέξης και ο Γιώργος, 16χρονοι φίλοι στην ελληνική επαρχία του ’80, μοιράζουν το χρόνο τους στο σχολείο, το μπανιστήρι, τα ερωτικά κόμικς. Ως τη στιγμή της άφιξης της Αντιγόνης, της κόρης του αστυνομικού, την οποία και θα ερωτευτεί ο Αλέξης. Τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

           

Τέλειοι ξένοι (2016)

Σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης
Με τους: Μαρία Ναυπλιώτου, Μάκη Παπαδημητρίου, Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρή Αθερίδη, Άλκη Κούρκουλο.

Όταν ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης μια παρέα επτά φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο, ένα παράξενο παιχνίδι ξεκινά: όλοι συμφωνούν να αφήσουν τα κινητά τους στο τραπέζι και να μοιράζονται με τους υπολοίπους ό,τι φτάνει σε αυτά. Κανείς, άλλωστε, δεν έχει μυστικά για να φοβάται… Πιστή, επιτυχημένη μεταφορά μιας καλογραμμένης ιταλικής σάτιρας των (μικρο)αστικών ηθών.
Αν και θεατρικής δομής, διαθέτει κινηματογραφικό ρυθμό, έμπειρο καστ, διάθεση πικρής κοινωνικής κριτικής και μια σειρά από εύστοχα σεναριακά ευρήματα.

         

Αγρύπνια (2005)

Σκηνοθεσία Νίκος Γραμματικός
Με τους: Βαγγέλης Μουρίκης, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Δήμητρα Χατούπη, Μιχάλης ΤσουρουνάκηςΔυο αδέλφια που έχουν να μιλήσουν δέκα χρόνια ξανασυναντιούνται ένα βράδυ κάτω από δραματικές συνθήκες. Ο Ανδρέας, διεφθαρμένος αστυνομικός, τρομοκρατημένος για κάτι που έχει κάνει, βρίσκει τον ιερέα αδελφό του Νίκο και ξεκινούν μαζί μια οδυνηρή ψυχολογικά ολονύχτια δοκιμασία επανασύνδεσης.

           

Παρέες (2007)

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας
Με τους: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Βαγγέλης Μουρίκης,Μαρία Πρωτόπαππα, Λένα Κιτσοπούλου,Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Ερρίκος Λίτσης.

Μεγάλη Εβδομάδα, στο Πήλιο. Δύο φιλικά ζευγάρια Αθηναίων βρίσκουν στην αυλή τους το πτώμα ενός αγνώστου. Προσπαθούν να αποφύγουν την κατηγορία του φόνου από τους ντόπιους, ενώ μέσα στην όλη αναστάτωση ξεσκεπάζονται μυστικά που θα αλλάξουν τις ζωές όλων.

        

4 Μαύρα κοστούμια  του Ρένου Χαραλαμπίδη

Με τους Ρένο Χαραλαμπίδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάκη Σπυριδάκη, Άλκη Παναγιωτίδη, Δημήτρη Πουλικάκο, Τιτίκα Σαριγκούλη

Υπόθεση: Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Πραγματοποιώντας αυτήν την παράξενη τελευταία επιθυμία, θα εμπλακούν σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας…

        

Ας περιμένουν οι γυναίκες ( 1998 )

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης

Αργύρης Μπακιρτζής (Βαγγέλης) , Σάκης Μπουλάς (Αντώνης) , Αγγελική Ηλιάδη (τραγούδι) , Έμιλυ Παπαχρήστου , Αρχοντούλα Ξένου , Κατερίνα Λούρη , Εύη Καζατζή , Κώστας Μπακιρτζής , Κώστας Σιδέρης , Διονύσης Οικονομόπουλος
Πλοκή: Οι βιοτέχνες Πάνος και Μιχάλης ξεκινούν από τη βιομηχανική ζώνη της Θεσσαλονίκης, γεμάτοι ενθουσιασμό, για τη Θάσο όπου παραθερίζουν οι γυναίκες τους. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής η τυχαία συνάντησή τους με μία πανέμορφη ύπαρξη και η «αναμενόμενη αρρώστια» του Πάνου θα οδηγήσει σε αναβολή του ταξιδιού. Ανήσυχος ο τρίτος μπατζανάκης Αντώνης σπεύδει να τους παραλάβει. Η αποκάλυψη νέων στοιχείων και οι καινούριες καταστάσεις κλονίζουν τις σχέσεις τους ακόμη περισσότερο…

         

Poker face (2012)

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Πρωταγωνιστούν: Αλκις Κούρκουλος, Ευη Σαουλίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος

Υπόθεση: Η Νίκη είναι η κινητή απόδειξη της γκαντεμιάς… Οταν ήταν ακόμη παιδί, είχε το «χάρισμα», ένα λούτρινο παπαγαλάκι που της έφερνε τύχη. Χάρη σε αυτό το γούρι, ο πατέρας της και η παρέα του κατάφερναν να ζουν από τον τζόγο. Μία μέρα όμως ένας παιδικός φίλος της κλέβει το λούτρινο, με τη συνέχεια να είναι δραματική. Ο πατέρας της χρεοκοπεί και καταλήγει στη φυλακή, ενώ η τύχη εγκαταλείπει οριστικά τη Νίκη. Σήμερα, η νεαρή πλέον κοπέλα δουλεύει σε life-style περιοδικό και καλείται να πάρει συνέντευξη από έναν πρωταθλητή του πόκερ με το ψευδώνυμο Αδιάβροχος. Οταν διαπιστώνει πως ο τελευταίος είναι ένας παλιός γνώριμος και έχει κάτι που της ανήκει, ξεκινάει μεταξύ τους μία ιδιόμορφη σχέση γεμάτη μπλόφες και τζόγο, η οποία κορυφώνεται στο τραπέζι ενός ελληνικού τουρνουά πόκερ…

         

Aυτή η νύχτα μένει (1999)

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ηθοποιοί: Νίκος Κουρής, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Κώστας Μαρκόπουλος, Γιώργος Διαλεγμένος, Θάνος Αλεξανδρής, Τάκης Σπυριδάκης.
Ο Ανδρέας είναι ένας νέος που διατηρεί ψιλικατζίδικο σε κάποια συνοικία της Αθήνας και μαζί με τη Στέλλα, που φιλοδοξεί να γίνει τραγουδίστρια, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στη σύγχρονη πραγματικότητα της μεγάλης ανεργίας και των πανταχόθεν κλειστών δρόμων. Μπροστά στο γενικό αδιέξοδο, η Στέλλα εγκαταλείπει την Αθήνα και προσπαθεί να κάνει την τύχη της σαν τραγουδίστρια στα πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Ο Ανδρέας, μαζί μ’ έναν φίλο του συγγραφέα ο οποίος ψάχνει στα επαρχιακά σκυλάδικα εικόνες και καταστάσεις για το επόμενο βιβλίο του, αναζητούν τη Στέλλα και κάποτε τη βρίσκουν. Όμως απροσδόκητα και χωρίς προφανή λόγο, κάποιοι αλβανοί λαθρομετανάστες απαγάγουν τη Στέλλα και τη μεταφέρουν σε ένα ορεινό χιονισμένο τοπίο. Μετά από αλλεπάληλες συγκρούσεις, ο Ανδρέας κατορθώνει να την απελευθερώσει και να τη σφίξει στην αγκαλιά του για πάντα.

          

Πέμπτη και 12 ( 2013)

Σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης

Με τους: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κώστας Βουτσάς, Χριστίνα Τσάφου

Ο άτυχος Ευτύχης μάταια προσπαθεί να σταυρώσει γυναίκα και δουλειά, ώσπου πέφτει πάνω σ’ έναν παράξενο άστεγο και έναν διαπλεκόμενο μεγαλοεκδότη.

           

Το μπάτσελορ (2016 )
Σκηνοθεσία: Αντώνης Σωτηρόπουλος

Με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλη Τότσικα
Παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα της, η κόρη ενός διάσημου καρδιοχειρουργού είναι έτοιμη να παντρευτεί τον νεαρό νεκροθάφτη με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Έχοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη, του κανονίζει ένα bachelor party με τους τρεις παιδικούς του φίλους που είχε καιρό να συναντήσει.

          

Recommended For You