Γεμιστές Ντομάτες και Πιπεριές

imagesΥλικά

5 ντομάτες ώριμες
5 πιπεριές
3-4 μέτριες πατάτες [κομμένες κυδωνάτες]
10-12 κουταλιές ρύζι καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ντοματοχυμός
Δυόσμο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
Ρίγανη – Θυμάρι
Αλάτι – Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Λάδι

Εκτέλεση

Πλένετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις βάζετε σε ταψί. Παίρνετε μια μια τις ντομάτες και με μαχαίρι κόβετε οριζόντια ένα καπάκι από τη κορυφή τους .
Με ένα κουτάλι αδειάζετε τη ψίχα της ντομάτας και τη ρίχνετε στο μπλέντερ ή μίξερ.
Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τις πιπεριές , αδειάζετε το περιεχόμενο πετάτε τα σποράκια και βάζετε τη ψίχα στο μίξερ μαζί με τις ντομάτες. Πολτοποιείτε και τα αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι λάδι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να «γυαλίσει».
Προσθέστε τη πολτοποιημένη ψίχα, τον μισό ντοματοχυμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 5-10λ. Πριν κατεβάσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη το θυμάρι, αλάτι πιπέρι και τέλος τη ζάχαρη.
Αλατίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και με κουτάλι τις γεμίζετε με το μισομαγειρεμένο ρύζι [μην τις παραγεμίσετε]. Τις κλείνετε με το καπάκι τους, αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις προσθέτετε και αυτές στο ταψί.
Προσθέτετε από πάνω μπόλικο λάδι και τον άλλο μισό ντοματοχυμό.
Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μια μια ώρα και δέκα λεπτά περίπου.

Αν θέλετε να έχετε μια ωραία κρούστα τα γεμιστά σας μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά πριν τα βάλετε στο φούρνο.

πηγή: sintayes.gr

Recommended For You