Βραβείο Καινοτομίας στις επιστήμες της ζωής

Κάποιοι από τους γνωστότερους μεγιστάνες της τεχνολογίας, όπως ο συνιδρυτής της Google Σέρτζι Μπριν και ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θέσπισαν ένα ετήσιο βραβείο με χρηματικό έπαθλο $15.000.000, για επιτεύγματα στις επιστήμες της ζωής που ανοίγουν νέους δρόμους.

Η ιδέα πίσω από το Βραβείο Καινοτομίας στις Επιστήμες της Ζωής (Breakthrough Prize for Life Sciences) είναι να δημιουργήσει ενθουσιασμό και οικονομικές ανταμοιβές για εξαιρετικά επιστημονικά επιτεύγματα ανάλογους του ενθουσιασμού που δημιουργούν οι αθλητές και των οικονομικών ανταμοιβών τους.
Τη φετινή εναρκτήρια χρονιά, τα βραβεία με χρηματικό έπαθλο 3 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο απονεμήθηκαν σε 11 επιστήμονες στους τομείς των ερευνών για τον καρκίνο και για το DNA.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε επιστήμονες οι οποίοι σκέφτονται μεγαλεπίβολα, αναλαμβάνουν κινδύνους και έχουν σημαντική επίδραση στη ζωή μας. Αυτοί οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι γνωστοί σε όλους και ήρωες στην κοινωνία”, λέει η Αν Βοϊτσίτσκι, η οποία είναι σύζυγος του Μπριν και ιδρύτρια της εταιρείας 23andMe που φτιάχνει γονιδιακούς χάρτες. “Το να θεραπεύεις μια ασθένεια θα πρέπει να αξίζει περισσότερο από ένα γκολ”.
Οι πρώτοι 11 που βραβεύονται με την εν λόγω διάκριση είναι οι εξής: Κορνίλια Μπάργκμαν, Ντέιβιντ Μπότσταϊν, Λιούις Κάντλι, Χανς Κλίβερς, Ναπολεόνε Φεράρα, Τίτια ντε Λάνγκε, Έρικ Λάντερ, Τσαρλς Σόγερς, Μπερτ Φόγκελσταϊν, Ρόμπερτ Βάινμπεργκ και Σίνια Γιαμανάκα.
http://www.enimerwsi.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You