Βρήκαν δουλειά στον 18χρονο που έδιωξε η οικογένειά του από το σπίτι

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κοινού για την περίπτωση του 18χρονου Νίκου από την Κρήτη που οι γονείς του τον έδιωξαν από το σπίτι γιατί δεν ήταν σε θέση να τον συντηρήσουν.
Η ιστορία του νεαρού είχε αίσιο τέλος, αφού ήδη ο Σύλλογος πολυτέκνων αλλά και μία γυναίκα από το Ηράκλειο του πρόσφεραν δουλειά, ενώ φιλοξενείται σε σπίτι φίλου του.
Η οικογένεια του 18χρονου Νίκου τον έδιωξε από το σπίτι εξαιτίας της κρίσης, ωστόσο το περιστατικό, πήρε πανελλαδικές διαστάσεις μετά από ένα επεισόδιο που είχε ο νεαρός και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αποκαλύπτοντας ότι ο νεαρός δεν είχε μέρος να κοιμηθεί και ούτε ένα πιάτο φαγητό.
Η οικογένεια του αρνείται να τον δεχτεί στο σπίτι, αφού οι γονείς υποστήριζαν πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον στηρίξουν και πως τώρα που ενηλικιώθηκε θα πρέπει να παλέψει και ζήσει μόνος του
Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, οι συμμαθητές και οι καθηγητές του από το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου του συμπαραστάθηκαν, ενώ άνθρωποι από όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνούν με το σχολείο προκειμένου να συνδράμουν, όπως μπορούν.
Ο 18χρονος Νίκος, που ξαφνικά βρέθηκε πρωταγωνιστής στα ΜΜΕ όλης της χώρας, προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του, τρομαγμένος από τη δημοσιότητα που πήρε η κατάσταση, ενώ κανείς δεν ξέρει που ακριβώς βρίσκεται, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες φιλοξενείται σε σπίτι φίλου του και στηρίζεται ψυχολογικά από κοινωνική λειτουργό..
Η ιστορία του ωστόσο αναμένεται να έχει αίσιο τέλος χάρη στην ανθρωπιά και το ενδιαφέρον που έδειξαν σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την οικονομική στήριξη του 18χρονου θα ανοιχθεί εντός της ημέρας τραπεζικός λογαριασμός από το διευθυντή του σχολείου σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ενώ ακόμα πιο χαρμόσυνο νέο είναι η προσφορά εργασίας στο 18χρονο από μία Ηρακλειώτισσα, η οποία θα μιλήσει με το Νίκο ως τη Δευτέρα.
Παράλληλα, μέχρι να συνεννοηθεί μαζί της ο Νίκος, ο Σύλλογος Πολυτέκνων του προσφέρει προσωρινή εργασία.
Την ξαφνική δημοσιότητα που πήρε το θέμα, σχολιάζει και το Εσπερινό Γυμνάσιο με μήνυμα του στο Facebook:
«Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου ευχαριστεί για την συμπαράσταση προς τον μαθητή μας. Η δημοσιότητα θέλουμε να συμβάλει να βρεθεί μια εργασία για τον μαθητή οτιδήποτε άλλο βοηθάει πρόσκαιρα και μετά πάλι στο ίδιο σημείο. Γιαυτό όποιος θέλει να βοηθήσει πραγματικά βοηθήστε να βρεθεί μια εργασία. Η ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου είναι θέμα επιβίωσης αλλά και δυνατότητα μόρφωσης»
Ο διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Ξεπαπαδάκης μιλώντας στο flashnews.gr δήλωσε: «Καταλάβαμε πως η οικογένεια του, δεν ενδιαφέρεται για τον μαθητή, όταν μετά από ένα επεισόδιο που είχε στην υγεία του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ενώ επικοινωνήσαμε μαζί τους, ο πατέρας αδιαφόρησε πλήρως»
Ο ίδιος τονίζει ότι ο Νίκος είναι ένα σεμνό παιδί, χαμηλών τόνων που έχει όνειρα για τη ζωή παρά το γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε άστεγος.
«Είναι εξαιρετικό παιδί, παρά τις δυσκολίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει διαθέτει καλό χαρακτήρα και όνειρα. Θέλει να γίνει μάγειρας, του αρέσει πολύ. Ελπίζω να μπορέσουν εκείνοι που μπορούν να το υλοποιήσει» προσθέτει.»
http://www.cretalive.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You